Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 1. 2019)

30. 1. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na vizualizér MIDI souborů, zahrajeme si na IT specialisty z americké kriminálky, vzdáleně se připojíme k Androidu a nakonec necháme šifrovat citlivé soubory.

MIDI Visualizer

MIDI Visualizer ve svém pojmenování nelže. Jedná se o vizualizér pro MIDI soubory postavený na OpenGL, který uživateli nabízí konfiguraci parametrů zobrazení (barvy, vertikální a horizontální linie, světla, klávesy, číslice, noty apod.). Jak hezky aplikace vypadá na první pohled, tak jednou věcí zklame. Umí jen vizualizovat – pro přehrávání zvuku budete potřebovat dalšího pomocníka. Nicméně ze slov vývojáře lze odvodit, že vlastní přehrávač bude součástí některé z dalších verzí.

github.com/kosua20/MIDIVisualizer, 3.2

eDEX-UI

Pokud chcete zapůsobit na kolegy z jiného oddělení, můžete se inspirovat aktuální náborovou kampaní jedné nejmenované technologické společnosti, a nebo si stáhnout eDEX-UI. Kromě rozhraní, které napodobuje DEX-UI a inspiruje se filmovými efekty z TRON: Legacy, umožňuje spuštění libovolného shellu v terminálu, zobrazení informací o systému či procházení souborového systému. To malé e v názvu značí, že je to napsáno v Electronu.

github.com/GitSquared/edex-ui, 2.0.1

CXTouch

Specifické úkony vyžadují specifická řešení. CXTouch umožní vzdáleně ovládat mobilní telefony pomocí myši a klávesnice, promítat nebo nahrávat aktuální dění na displeji, vytvářet printscreeny či využívat zkratky pro regulaci hlasitosti a jasu. Dle potřeb je možné volit mezi fyzickým a bezdrátovým připojením.

github.com/cxplan/CXTouch, 1.1

Gitenc

Gitenc je distribuován ve formě jednoduchého shellového skriptu, který umí automatizovat šifrování citlivých dat před odesláním do git repozitáře. Zastupuje příkaz git add, jehož původní povinnosti doplňuje o šifrování souborů (využívá GnuPG či GPG), jejichž názvy zahrnují config, connection nebo sqlbackup.

CS24_early

github.com/angela-d/gitenc, 0.1.0

Blbinka

YouTube se rozhodl zatrhnout vzdělávací materiály o 11. září a také o důvodech, proč nepřepadneme přes hranu placaté Země. Nasadí na to umělou inteligenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku