Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (23. 1. 2019)

23. 1. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na klon TweetDecku pro GitHub, vyzkoušíme WhatsApp klient, stáhneme si pár videí z internetu a řekneme si o nástroji pro reverzní inženýrství.

DevHub

Klon TweetDecku pro GitHub. Je určený pro lepší přehled o tom, co důležitého se na GitHubu děje. Všechny aktivity tak můžete sledovat ve sloupcích stejně jako u TweetDecku samozřejmě s tématem, jaké si zvolíte. Nová oznámení si můžete buď okamžitě přečíst nebo odložit na později.

github.com/devhubapp/devhub, 0.43.0

Altus

Na Electronu postavený desktopový klient pro WhatsApp. Název pochází z latiny a znamená „vysoký“, „hluboký“ nebo „vznešený“. Kromě toho, že budete moct se svými přáteli komunikovat pohodlně za pomocí PC, budou se vám zobrazovat nativní oznámení, budete si moci změnit téma vzhledu a nebo minimalizovat program na lištu.

shadythgod.github.io/altus, 1.2.4

Downline

Program pro stahování videa a audia ze služeb YouTube, Vimeo, Dailymotion, SoundCloud a spousty dalších. Nabízí funkce jako stahování více souborů naráz, možnost vybrat si kvalitu zvuku a videa (podporuje 4K), přerušit stahování a znovu na něj navázat, stáhnout celý playlist nebo kanál, stáhnout video včetně titulků nebo stahovat soubory z více zdrojů.

jarbun.github.io/downline, 1.2.0

Radare2

Sada nástrojů a knihoven pro reverzní inženýrství. Projekt původně začínal jen jako forenzní nástroj a příkazový hexadecimální editor, později pak přidal podporu pro analytické nástroje, dekompilaci zdrojového kódu nebo odlaďování programů. Provozovat jej můžete na široké škále architektur i operačních systémů a stejně tak podporuje velké množství souborových formátů.

CS24_early

www.radare.org, 3.2.1

Blbinka

Když vyhlásíte soutěž na sociální síti, občas se nestačíte divit, kdo ji nakonec vyhraje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.