Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (2. 1. 2019)

2. 1. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro nastavení dynamické tapety, využijeme řešení pro dvoufaktorovou autentizaci, vygenerujeme barevné variace (nejen) Arc témat a nakonec se připojíme ke vzdálené ploše.

Komorebi

Jednoduchý manažer pro nastavení dynamických tapet na plochu. Podporuje videa i statické fotografie. Umožňuje vložit vrstvu s aktuálním datem a časem na konkrétní pozici definovanou odsazením. Tapety spolu s nastavením jsou ukládány do knihovny a je možné je opakovaně aplikovat.

github.com/cheesecakeufo/komorebi, 2.1

OTPClient

Řešení pro dvoufaktorovou autentizaci s využitím hlavních standardů (HOTP nebo TOTP). Podporuje nastavení vlastních čísel (mezi 4 až 10) a periody (mezi 10 a 120 vteřinami). Umí pracovat s algoritmy SHA1, SHA256 a SHA512. Dokáže provádět import šifrovaných záloh (Authenticator Plus, andOTP). Pro kryptování lokální databáze pak spoléhá na AES256-GCM.

github.com/paolostivanin/OTPClient, 1.3.1

Oomox

Oomox umožní generovat různé barevné variace Oomox (Numix), Materia a Arc témat (GTK2, GTK3, Cinnamon, GNOME, Openbox, Xfwm), stejně tak i témat ikon Gnome-Colors a Archdroid. Podporuje nastavení základních atributů tématu, výběr sady ikon nebo volbu barev textových elementů. Výsledek konfigurace lze předem projít pomocí náhledu.

github.com/themix-project/oomox, 1.8.0

Dayon!

Multiplatformní nástroj pro připojení ke vzdálenému počítači, zobrazení aktuálního dění na obrazovce a vzdálené ovládání. Nevyžaduje konfiguraci síťových parametrů. Pro minimalizaci využití síťového připojení (hlavně měřeného) přenáší obraz v komprimované podobě a bez barev (až 256 úrovní šedé).

CS24_early

retgal.github.io/Dayon/index.html, 1.6

Blbinka

Tak jak jsme na tom? Už to funguje?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku