Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 12. 2018)

12. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si poslechneme sdílenou hudbu a hned potom pár podcastů, řekneme si o nástroji pro práci s MocServery a vyzkoušíme platformu pro webové aplikace a CMS.

Pathephone

Kompletně bezserverový, distribuovaný, decentralizovaný P2P hudební přehrávač. Pro sdílení, prohledávání a streamování hudby využívá protokol IPFS. Hudbu můžete poslouchat a sdílet v kvalitě, kterou si sami zvolíte. Ke sdílení hudby mezi zařízeními ani nepotřebujete internetové přípojení, díky P2P sdílení funguje všude, dokonce i za velkou čínskou zdí.

pathephone.github.io, 2.2.1

Poddr

Klient pro přehrávání podcastů postavený na Electronu a AngularJS. Ovládá se přes elegantní a nastavitelné rozhraní a podporuje přehrávání přes HTML5. Pro práci s ním není potřeba přihlašovat se k jakémukoliv účtu, protože uchovává knihovnu podcastů na lokálním zařízení. Vzhledem k tomu, že iTunes obsahuje největší knihovnu podcastů, tak nabízí i možnost přehrávání z této služby.

sn8z.github.io/Poddr, 1.0.9

Mockman

Nástroje, který umožňuje spravovat a rozběhnout MockServer. Díky němu jednoduše vytvoříte server, u kterého pak nastavíte jméno, port a prefix. Do něj pak přidáte aplikace a pak nakonfigurujete metody, cesty, stavové kódy, zpoždění a další parametry pro každou aplikaci.

github.com/LanceGin/Mockman,

Enonic XP

Otevřená platforma pro webové aplikace a systém pro správu obsahu (CMS). Byla vyvinuta norskou softwarovou společností Enonic a může být použita k vytváření webových aplikací, složitých webových stránek nebo API. Tuto platformu využívá v Norsku například místní pošta, pojišťovna Gjensidige nebo národní loterie.

CS24_early

enonic.com, 6.15.5

Blbinka

Máte pocit, že toho o zeměpise moc nevíte? Nebojte, určitě se najdou i horší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.