Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (5. 12. 2018)

5. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro modelování 3D objektů z fotografií, nastavíme automatické ukončování procesu torrent klienta, v klidu přepíšeme text z audio nahrávky a nakonec si budeme psát přes Instagram.

VPN Killswitch

Jednoduchý nástroj, který sleduje aktivitu torrent klienta a automaticky jej ukončí, pokud dojde k přerušení aktivního připojení přes VPN tunel. Velmi příkladně je uveden hlavní use case, o kterém váš ISP zkrátka nemusí vědět ani v situaci, kdy nastane dočasný výpadek soukromého připojení. Konfigurace nástroje vypadá velmi stroze. Odpůrci klikacího prostředí se mohou spolehnout na terminál.

github.com/angela-d/vpn-killswitch, 1.2.0

Dust3D

Tak trochu overkillem by se dalo nazvat modelování 3D objektů pro Unity nebo Godot, pokud nejsou nároky na precizní zpracování a zároveň víme, že existuje něco jako Dust3D. Ze skutečné pandy si tak můžete během chvilky vytvořit objekt do vaší hry, neboť její export ve formátu fbx nebo gltf nepředstavuje pro tento program žádný problém.

dust3d.org/, 1.0

Parlatype

K čemu automatická transkripce, když si můžete zvukovou nahrávku přepsat pečlivě sami. Myšlenka vzešla z projektu transcribe od Frederika Elwerta. Zobrazení zvukové vlny je postaveno na základech Buzztraxu. Nástroj je určen pro distribuce s prostředím GNOME, ať je to Arch Linux, Debian, openSUSE nebo Ubuntu.

gkarsay.github.io/parlatype/, 1.1.0

IG:dm

Místní komunitou oblíbený Electron našel další z mnoha využití. Pomocí desktopové aplikace můžete komunikovat se svými instagramovými přáteli, prohlížet obrázky v konverzaci a posílat emotikony. Jedním kliknutím se také dostanete k seznamu sledovaných uživatelů, které naopak vaše příspěvky až tolik nezajímají.

UX DAy - tip 2

igdm.me/, 2.5.0

Blbinka

Dnes se investují peníze a čas do velmi obohacujících věcí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku