Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 11. 2018)

28. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme nástroj na monitorování PC, vyzkoušíme editor molekulárních vizualizací, řekneme si o aplikaci, která simuluje grafické rozhraní ze sci-fi filmů a prohlédneme si webové archivy.

StatusPilatus

Otevřený multiplatformní nástroj na monitorování počítače. V přehledném okně zobrazuje využití a teplotu procesoru, využití grafiky včetně podpory více grafických karet, využití paměti, využití disku, jeho statistiky a aktivitu, obecné informace o systému a statistiky sítě s podporou více síťových karet.

github.com/PilatusDevs/StatusPilatus, 0.3.0

Vipster

Visual Periodic STructure EditoR (vizuální editor periodických struktur) je editor vizualizací molekulárních struktur. Je vyvíjený od nuly a skriptovatelný v Pythonu. Podporuje standardní xyz, PWscf, Lammps, Empire-xyz, CPDM, XSF/AXSF a Gaussovskou krychli.

sgsaenger.github.io/vipster, 1.13

eDEX-UI

Desktopová aplikace napodobující grafické rozhraní ve stylu sci-fi filmů. Inspiruje se hlavně u snímku TRON: Legacy. Běží v terminálu a zobrazuje aktuální informace o vašem systému. Primárně je určen pro dotykové obrazovky, běží ale stejně dobře i na klasickém desktopu.

github.com/GitSquared/edex-ui, 1.1.0

Webrecorder Player

Program, který vám umožní prohlížet si webové archivy na vašem lokálním počítači. Webové archivy jsou záznam webových zdrojů a obsahují HTML stránky, obrázky, skripty, video nebo audio. Mezi podporované formáty patří WARC, HAR a ARC. Po stažení potřebného archivu si jej pak můžete prohlížet bez nutnosti mít internetové připojení.

root_podpora

github.com/webrecorder/webrecorder-player, 1.6.1

Blbinka

Někomu některé věci dojdou až trochu později.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.