Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 11. 2018)

14. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme klienta pro práci s bezpečnostními kamerami, zaznamenáme své sportovní výkony, řekneme si o prohlížeči souborů v jazyce Markdown a přejmenujeme si epizody svých oblíbených seriálů.

zmNinja

Multiplatformní klient pro uživatele otevřeného systému pro bezpečnostní kamery ZoneMinder. Tento systém podporuje širokou škálu kamer, umožňuje mít datové toky pod kontrolou a nabízí i možnost integrace softwaru třetích stran. Klient pak obsahuje funkce jako podporu H.264 videa, živý přenos obrazu na monitor, obsluhu robotických kamer, výpis událostí a spoustu dalších.

pliablepixels.github.io, 1.3.029

GoldenCheetah

Software pro záznam sportovních výkonů určený pro cyklisty, běžce a triatlonisty. Dokáže se spárovat s cyklistickými trenažéry, cyklocomputery nebo power metery a importovat z nich data. Navíc se umí propojit i s cloudovými službami. Díky němu můžete s daty pracovat, prohlížet je a analyzovat.

www.goldencheetah.org, 3.4

mdview

Aplikace, která renderuje a zobrazuje soubory ve značkovacím jazyce Markdown. Nic jiného ani nedělá. Nejde v ní přímo upravovat ani psát poznámky. Jedná se o samostatně běžící aplikace, takže není doplňkem webového prohlížeče jako většina ostatních aplikací tohoto typu.

github.com/c3er/mdview, 1.1.2

Meta grabber

Nástroj pro grabování metadat ze seriálů a snadné přejmenování souborů na disku. Jednoduše si vyhledáte příslušný seriál, vyberete soubory, které chcete přejmenovat, vyberete sérii a epizody seriálu, nastavíte výstupní adresář a pak už jen jedním klikem přejmenujete. Výchozím jazykem je angličtina, kterou lze ale v nastavení změnit.

CS24_early

github.com/andreaswilli/meta-grabber, 0.1.5

Blbinka

Občas se člověk uklikne a omylem ostatním pustí něco, co nechtěl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.