Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 9. 2016)

28. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se zblízka podíváme do kosmu, budeme zachytávat obrázky ze síťového trafficu, podíváme se na správce záložek a nakonec zmenšíme velikost fotek.

Gaia Sky

Software pro vizualizaci kosmu. Je vyvíjen v rámci mise pod označením Gaia, na které pracuje Evropská kosmická agentura (European Space Agency – ESA). Umožňuje volný pohyb v kosmu a sestup na kteroukoliv planetu. Nabízí trojici stereoskopických režimů – VR headset, 3DTV a cross-eye. Navíc si rozumí s ovladači a gamepady. Pro rozšiřování schopností mají vývojáři otevřenou bránu skrze skriptovací jazyk Python.

ari-zah.github.io/gaiasky/, 1.0.0

Driftnet

Projekt do značné míry inspirovaný programem EtherPEG, který má na starosti naslouchání síťového trafficu a zachytávání obrázků z TCP streamů. Hravě si poradí se snímky přenášenými ve formátu GIF nebo JPEG. V experimentální fázi je také zachytávání audio streamů MPEG, které se snaží zároveň přehrávat. Driftnet vyžaduje pro svůj běh libpcap, libjpeg, libungif a libpng.

github.com/deiv/driftnet, 1.0

Buku

Správce záložek v příkazové řádce, který umožňuje přidávat, tagovat, komentovat, otevírat, vyhledávat, aktualizovat nebo mazat URL adresy. Poskytuje spojovatelnou přenosnou databázi pro synchronizaci záložek napříč více systémy. Není mu cizí ani import / export záložek (Firefox, Google Chrome, IE), otevírání výsledků vyhledávání v defaultním prohlížeči nebo zabezpečení heslem.

github.com/jarun/Buku, 2.4

imgd

imgd je jednoduchá utilita pro změnu rozměrů fotografií a jejich otáčení. Dokáže zpracovávat velké množství obrázků v relativně krátkém čase. Obě operace jsou ztrátové, nicméně pro ukládání obsáhlé kolekce fotek na nízkokapacitní paměti neexistuje jiná možnost, než tímto způsobem optimalizovat datovou velikost mnoha souborů.

CS24_early

github.com/jarun/imgd, 1.0

Blbinka

Kdo nakonec i přes chybějícího jacka investoval, a stále tak trochu postrádá klasický sluchátkový vstup, může vyzkoušet další alternativní hack, jak telefon upravit k obrazu svému.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku