Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (21. 9. 2016)

21. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si stáhneme pár torrentů, vyrobíme umělecká díla z našich fotek a videí, prozkoumáme noční oblohu a zopakujeme si matematiku.

qBittorrent

Projekt, který si dal za cíl být otevřenou alternativou k populárnímu programu µTorrent. Snaží se mít i podobné uživatelské rozhraní, aby byl přechod pro uživatele co nejjednodušší. Jak název napovídá, používá tento software QT4 toolkit a knihovnu libtorrent-rasterbar.

www.qbittorrent.org, 3.3.7

NeuralStyler

Otevřený nástroj umožňující přeměnu vašich obrázků a videí na umění. Nejedná se jen o jednoduchý pixelový filtr, jaký znáte z jiných editorů. NeuralStyler konvertuje obrázky a videa do uměleckých děl ve stylu známých malířů jako byl Van Gogh, Wassily Kandinsky, Georges Seurat atd.

neuralstyler.com, 1.0.0

Hallo Northern Sky

Program je primárně zaměřen na profesionální astronomy a zvládá ovládat teleskopy skrz ASCOM nebo INDI. Zároveň má taky přístup do databáze s více než 30 000 objekty. Pokud pro toto nemáte využití, nezoufejte, program může dobře posloužit i amatérům, kteří si jen chtějí prohlížet obrázky hlubokého vesmíru.

www.hnsky.org, 3.2.3a

CS24_early

Cantor

Jedná se o součást výukového projektu KDE kdeedu. Jeho úkolem je umožnit použití oblíbených matematických aplikací (KAlgebra, Lua, Maxima, Octave, Python 2 and 3, Qalculate, R, Sage, a Scilab) v úhledném KDE kabátku. Poskytuje taky spoustu různých asistenčních pomůcek, které uživateli usnadní používání a sdílení výsledků.

edu.kde.org/cantor, 16.08.0

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.