Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (31. 8. 2016)

31. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si přehrajeme hudbu přes Google Play Music, vložíme 3D objekty na web, necháme si vysvětlit význam anglické věty a nakonec využijeme SoundFont editor. Blbinka chybět nebude.

Google Play Music Desktop Player

Desktopový přehrávač pro hudební službu Google Play Music, ovladatelný z mobilního telefonu. Aktuálně pouze z prostředí Androidu, později i z iOS. Nabízí funkce pro Last.FM scrobbling, notifikaci při spuštění další skladby, vestavěný audio ekvalizér, přehrávání hudby na pozadí, přizpůsobitelné klávesové zkratky, možnost výběru výstupního zvukového zařízení nebo přepínání mezi tmavým a světlým skinem.

www.googleplaymusicdesktop­player.com/, 3.5.0

x3dom

Framework pro vytváření a zobrazování 3D grafických objektů na webových stránkách. Pro integraci 3D scény je většinou zapotřebí jen několik řádků kódu. Na oficiálním webu frameworku je k nahlédnutí jednoduchý příklad použití tagů pro definování tvaru, vzhledu a rozměrů. Součástí je také dokumentace a tutoriál pro jednoduché i složitější objekty.

doc.x3dom.org/, 1.7.1

SayWhat?

Aplikace pro angličtináře, která se pokusí vysvětlit význam libovolné věty. Větu rozebere do posledního slova. Pokud rozezná i ustálená slovní spojení a fráze, vysvětlí i jejich význam. Podle samotného vývojáře chybí projektu ještě značná část výbavy. Aplikace je spustitelná buď s grafickým prostředím, nebo v terminálu.

sourceforge.net/projects/say-what/, 2016–06–28

SWAMI

SWAMI (Sampled Waveforms And Musical Instruments) je SoundFont editor s nabídkou standardních funkcí pro editování, správu a sdílení souborů se zvukovými vzorky a informacemi pro jejich zpracování. Samozřejmě funguje i jako přehrávač. Projekt je sestaven ze tří hlavních komponent, a to samotného editoru Swami, knihovny libInstPatch a webového prostředí PatchesDB pro účely sdílení.

CS24_early

www.swamiproject.org/, 2.0.0

Blbinka

Na kontroverzní reklamu si zřejmě zadělal další indický výrobce chytrých telefonů. Po slabém, ač levném modelu Freedom 251 za 3,5 dolaru, se Indové mohou těšit na dvojnásobně dražší ChampOne C1. Má to ale nejeden háček. Prodej za tuto exkluzivní cenu se uskuteční pouze v jeden den. Navíc je třeba se zaregistrovat na stránkách, které jsou mimo provoz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku