Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (10. 8. 2016)

10. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si změříme svoje sportovní výkony, zkusíme aplikaci pro posílání mailů a zpráv, vytvoříme pár e-knih zkusíme změřit objekty na obrázku.

Chronojump

Aplikace pro měření, monitorování a zaznamenávání sportovních výkonů. Umí se automaticky připojit na časoměrnou jednotku a zaznamenávat skoky, reakční časy, závody a další sportovní události, u kterých se měří čas. Záznamy se automaticky ukládají do SQLite databáze.

chronojump.org, 1.6.2

Rambox

Software pro posílání zpráv a emailů, který kombinuje dvě z nejpoužívanějších aplikací do jedné a dává tak uživateli možnost mít všechny své komunikační nástroje na jednom místě. Rambox neukládá žádné informace a smaže vše hned po uzavření služby.

rambox.pro, 0.4.0

AsciidocFX

V Javě napsaný editor elektronických knih a dokumentů. Můžete s ním vytvořit knihy, dokumenty a prezentace ve formátech PDF, Epub, Mobi a HTML. Dokumenty jsou napsány v AsciiDoc znacích, kde se formátování a prvky dokumentu vkládají jako strojový text. Pro práci s programem však nemusíte být mistři v AsciiDoc, protože poskytuje základní „klikací“ nástroje. Je k němu možné doinstalovat další rozšíření, umožňující například zápis matematických funkcí nebo tvorbu grafů.

www.asciidocfx.com, 1.4.7

PicMapTool

Nástroj pro měření vzdáleností a úhlů na obrázku. Ač to zní poněkud bizarně, program neumí otevřít obrázek. Místo toho umístí měřící mřížku přes cokoli, co je právě na obrazovce. Musíte tedy váš obrázek otevřít ve standardním prohlížeči. Mřížku lze pak libovolně přesouvat nebo měnit její měřítko. K dispozici jsou kromě kartézského i alternativní souřadné systémy. Pokud pak máme na obrázku něco, u čeho známe rozměr, stačí tento rozměr označit jako etalon a podle něj můžeme odměřit vše ostatní.

UX DAy - tip 2

www.mark-toys.com, 2.2016.6.14

Blbinka

Taky máte pocit, že mikročipy jsou už snad úplně všude? Na Novém Zélandu už budou dokonce i v kočkách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.