Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 8. 2016)

17. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se pohodlně připojíme k VPN, analyzujeme zdrojového kódy, vyzkoušíme lehkého klienta pro Gmail a nakonec zdigitalizujeme tištěné noty. Blbinka chybět nebude.

Fruho

VPN manažer, který podporuje automatické nastavení a umožňuje bezproblémové přepínání mezi poskytovateli virtuálních privátních sítí. Program nabízí pomocnou ruku i těm, kteří mají vlastní VPN server. Využívá protokolu OpenVPN, výchozího šifrování 2048bit RSA a 256bit AES, dokáže generovat privátní klíče na koncovém PC. Navíc dává na výběr mezi variantou s grafickým uživatelským rozhraním a verzí v příkazové řádce.

fruho.com/, 0.0.23

coala

Projekt coala poskytuje společné CLI prostředí pro analýzu zdrojových kódů bez ohledu na programovací jazyk. Analýzu má na starosti několik Python knihoven, se kterými program pracuje. Zaměřuje se jak na uživatele, tak vývojáře. V prvním případě umožní zkontrolovat zdrojový kód pro různé kvalitativní požadavky. Druhou variantou je možnost napsání vlastního algoritmu jako tzv. bears.

github.com/coala-analyzer/coala, 0.7

Wmail

Jednoduchý, sympatický e-mailový klient s propojením služeb Gmail a Google Inbox. Podporuje všechny typy účtů Google, nabízí přihlášení k vícero účtům a přepínání mezi nimi, upozornění na nové e-maily formou notifikace, důležitou součástí je také integrace některých nativních funkcí jako klávesové zkratky nebo přetahování souborů (drag & drop). Jde o multiplatformní projekt.

thomas101.github.io/wmail/, 1.3.6

Audiveris

Optické rozpoznávání hudby není příliš častým výskytem v terminologii světa softwaru, určitě se ale najde skupinka nadšenců, kteří funkci projektu Audiveris ocení. Program zpracovává vstupní dokumenty s notami (tištěnými, ne psanými rukou) a následně vytváří symbolické hudební informace odpovídající MusicXML standardu. Poslední verzí je prozatím 4.3. Ač vývojáři slibují vydání s číslem 5, od roku 2013 se hudební fanoušci ničeho nového nedočkali.

CS24_early

audiveris.kenai.com/index.html, 4.3

Blbinka

Finanční instituce to myslí s živými bankomaty skutečně vážně. Při výběru peněz nebo vydávání debetních karet nám brzy možná poradí a poslouží pracovník banky přes video chat. V USA či Singapuru to pomalu začíná nabírat na obrátkách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku