Hlavní navigace

Soutěž: předveďte se, jak rozumíte IPv6

25. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Den IPv6 se blíží, a tak jsme pro vás připravili tématickou soutěž. Vašim úkolem bude odpovědět na několik otázek ze světa moderního IPv6 protokolu. Za odměnu pak můžete vyhrát knihu, tričko nebo školení IPv6, aby se z vás stali opravdoví mistři. Pojďte si vyzkoušet, jak rozumíte IPv6 a síťařině.

Soutěž s IPv6

IPv4 adresy nám kvapem ubývají a čím dál více serverů (včetně Roota) už podporuje IPv6. Je čas se něčemu přiučit, rozšířit si obzory a zjistit, jak to s tím IPv6 v sítích vlastně je. Proto jsme pro vás připravili soutěž, při jejímž řešení se budete muset chtě nechtě protokolem IPv6 zabývat.

Vašim úkolem je správně odpovědět na všechny otázky. Některé jsou jednoduché, ale kvůli jiným se budete muset ponořit do studia (třeba knihy od Pavla Satrapy) a budete se muset něco naučit. Tedy pokud už nejste opravdoví IPv6 guruové. Soutěž probíhá od pátku 25. května do pátku 1. června 2012 do 12 hodin. Ze správných odpovědí vylosujeme jedenáct výherců, kteří dostanou ceny.

Ceny

Abyste měli nějakou motivaci, připravili jsme pro vás jedenáct tématických cen. Ty věcné dodala organizace CZ.NIC, u které si můžete stáhnout i další české e-knížky. Školení věnovala Akademie Root.cz.

Školení IPv6 na Linuxu

 

Hlavní cenou je vstup na školení IPv6 na Linuxu, na kterém se naučíte vše potřebné o síťařině s IPv6. Vyzkoušíte si vše prakticky pod vedením zkušeného lektora, který zná určitě odpovědi na všechny otázky, na které se vás za chvíli zeptáme.

Kniha o IPv6

 

Dalších pět šťastlivců dostane knihu IPv6 od Pavla Satrapy v papírovém vydání. V ní také najdete odpovědi na všechny soutěžní otázky a samozřejmě mnohem více. Obsahuje prakticky vše, co se dá dnes o IPv6 zjistit.

root_podpora

Tričko IPv6 Day

 



Ve středu 6. června proběhne den IPv6. Pokud chcete okouzlit všechna děvčata ve městě, musíte si na sebe vzít tohle tričko. Tím dokážete, že jste opravdu dobří a odpověděli jste správně na všechny otázky. Děvčata budou šílet. Trička dostane opět pět šťastlivců.

Soutěž ukončena

Soutěž byla ukončena a výsledky byly vyhlášeny. U výsledků leží i správné odpovědi.

Pravidla soutěže

  1. Provozovatelem soutěže je společnost Internet Info, s.r.o., vydavatel serveru Root.cz.
  2. Soutěž probíhá od 25. května do 1. června 2012 do 12 hodin.
  3. Ze správných odpovědí bude vylosováno jedenáct výherců, kteří obdrží věcnou cenu.
  4. Podmínkou k získání výhry je uvedení kontaktního e-mailu, který bude využit výhradně jen ke kontaktování výherce.
  5. Výherci, kteří se do 30 dnů o cenu nepřihlásí, ztrácejí na výhru nárok. Ceny nejsou právně vymahatelné.
  6. Ze slosování o ceny jsou vyloučeni všichni zaměstnanci společnosti Internet Info, s.r.o., která je pořadatelem soutěže, stejně jako jejich příbuzní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku