Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Sto dní s novými diskusemi: slušná a věcná debata je zpět od anonym - Díky nutnosti registrace jsem se několikrát vyhnul nutkání...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2019 14:07

    bez přezdívky

    Díky nutnosti registrace jsem se několikrát vyhnul nutkání reagovat v diskuzi. Zpětně si ale uvědomuji, že by to stejně nebylo moc přínosné ;-)

    Každopádně jsem za moderovanou diskuzi rád, ač jsem nevěděl, že je moderovaná (pouze, ž je potřeba registrace), poznal jsem, že začala v poslední době dávat smysl a mnohem raději ji otvírám. Takže rozhodně plus.

    K tomu, že se jedná o cenzuru a může to být demotivující pro pisatele bych řekl jediné: V tuto chvíli není jiného funkčního nástroje, který by umožnil udržet kvalitní veřejnou diskuzi. Je možné vylepšovat některé drobné aspekty, ale pokud vím, tak nikdo zatím nenašel lepší model.

    Díky tomu, že příspěvky schvalujete, tak asi máte už docela dost anotovaných dat, na které by šel pustit nějaký ten algoritmus strojového učení. Nezkoušeli jste to? Třeba by to mohlo příspěvky s dobrý skóre pustit samo a podlehly by až pozdější kontrole, což by pomohlo aktuálnosti diskuze.

  • 14. 5. 2019 14:20

    Petr Krčmář

    Nic takového jsme nezkoušeli a obávám se, že by to byl dost velký oříšek. Ty komentáře jsou hodně různorodé a je opravdu potřeba je posuzovat individuálně. Někdy je komentář krátký a velmi přínosný, jindy je to dlouhý pamflet bez hlavy a paty. Zatím nám ale docela dobře funguje to hodnocení účtů, ke kterým si vedeme statistiky úspěšnosti jednotlivých komentářů.