Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Francie zabavila doménu France.com člověku, který ji měl od roku 1994 od kut - Podle zde uvedených informací sice těžko s něčím...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2018 21:34

    kut (neregistrovaný)

    Podle zde uvedených informací sice těžko s něčím polemizovat, ale to, že něco řekne soudce ještě neznamená, že je to v pořádku podle nějakých řekněme obecných principů spravedlnosti.

    V demokracii je spravedlnost odvozená od občanů a zájem o právo spolu s jeho případnou kritikou je podle mého žádoucí, ne-li nutný, pro výkon kvalitního soudnictví. Určitý dialog mezi soudnictvím a občany je podle mého nutný. Ostatně - proč jsou asi procesy až na výjimky veřejné, případně rozsudky nejvyšších soudů dohledatelné na internetu? Ale určitě je pravda, že záleží hlavně na kvalitě argumentů.

    Osobně v tomto ohledu nebudu polemizovat s rozhodováním soudu, protože na to bych potřeboval více informací, ale pokud rozhodl podle úpravy autorských práv, která je novější, než ta z roku 1994, tak mi to přijde podivné. Na druhou stranu chápu, že chce nějakým způsobem bránit spekulativnímu registrování domén, ale pak je otázka, kde takové přeregistrace skončí a jestli by se podobným způsobem nedalo vytvořit zajímavé šikanózní prostředí umožňující nesmyslné žaloby pouze kvůli napadání konkurence nebo vydírání. Ale jak říkám, chtělo by to více informací o tom, proč vlastně soud rozhodl, jak rozhodl.