Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft: zaplatíme vám, když zakážete indexaci Google od Petrjr - Dost omezený pohled. Ne, vůbec to není jedno. Představ...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2009 16:30

    Petrjr (neregistrovaný)

    Dost omezený pohled. Ne, vůbec to není jedno.

    Představ si, že jsi to přímo Ty, kdo má nějakou firmu /a navíc možná minioritní akcionáře, kteří Ti dali důvěru, že jejich peníze zhodnotíš/. A také máš ve svém oboru pěknou konkurenci (a kdyby jen nějakou konkurenci, někoho, kdo je v obsazení toho konkrétního trhu vysoko nad Tebou). A pak existuje třetí firma, kterou Ty i konkurence používáte.

    Je obrovský rozdíl, pokud:

    – pokud bys to byl Ty a přišel za třetí firmou a ona Tě poslal někam, že takové věci nedělá  – pak máš víceméně hodně velkou pravděpodobnost, že ani konkurence neuspěje (a neodstaví Tě)

    A je rozdíl:

    – pokud přijde ta třetí firma a dá Ti „nabídku“ (zaplať a budeš mít výhodu), v podtextu „a když to nebudeš Ty, tak možná konkurence“. Pak už se totiž nemůžeš dívat jen jestli Ti to zvedne zisk, ale při odmítnutí musíš odhadovat míru rizika i té nejhorší varianty – že třetí strana půjde za konkurencí a ta odstaví Tebe

    Pak už kalkuluješ velikost rizika kontra minimalizace škod. Například, přijmout ten obchod i za horších podmínek – jak společenských (kdy bude-li to vnímáno negativně, utrpí jméno firmy a někteří zákazníci se proto od Tebe odvrátí), tak i horších finančních (dáváš nad uřčitou mez i jen proto, abys pak neměl mnohem větší ztrátu. Plus, firma nemusí být (celá) Tvoje a špatným rozhodnutím znehodnotíš peníze lidí, kteří Ti je na firmu dali.


    A protože s, v případě o kterém informuje zprávička, nedělám iluze ani o jednom ze všech _tří_ subjektů, tak to opravdu „není jedno“.