Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Ubuntu 13.10 umožňuje vyzkoušet nové Unity od Rudolf Klusal - "Díky" němu jsem přešel na KDE a zjistil,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2013 5:35

    Rudolf Klusal

    "Díky" němu jsem přešel na KDE a zjistil, že už to není grafická nestabilní hračka, jako když začínalo KDE 4, ale stabilní, nastavitelný, variabilní a spolehlivý systém.

    Unity (v takové podobě, v jaké je dnes) nemá prostě smysl pro obyčejné PC. Gnome 3 šlo do kopru a hraje si na tablet s rozliěením 1920 na 1280, Unity... to je fajn možná pro začátečníky, ale variabilita je tam naprd.

    Jsem konzervativní, vím o tom -- měl jsem rád Gnome 2.28 třeba. Umělo vše, co jsem potřeboval od systému (až na drobnosti, že nešla aplikace spustit na konkrétní ploše, ale vždy se spouštěla v aktivní třeba...), ale s příchoedm Unity a ořezávání možností nastavení (prý z důvodů stability -- to je fajn, ale když jsem si v defaultu nemohl změnit ani velikost ikon bez toho, anichž bych pročítal dokumentaci, je prostě něco blbě... Nyní už velikost změnit jde, ale stejně je to pěkně schované ;))

    Nikdy bych nevěřil, no možná ješětě před rokem bych nevěřil, že to řeknu, ale ať žije KDE 4, opravdu.