Možná je to prostě tak, že se vývojář nasnídá, v práci chlastá protein a po práci jde na večeři? Navíc neděle. Takže námitky na pestrost stravy se míjejí. Jí kdy chce, neřeší čekání na jídlo a vrátit se včas na bidlo. Nemaká hladovej, nebo s plným bachorem.
Pokud srovnám proteiny s KFC, hambáčem, nebo bagetou z automatu, nevycházejí nejhůř.
Jestli to tak dělá někdo dobrovolně a vyhovuje mu to, nemusí být blbec.
Jinak to je, když do toho nutí firma.
Je tim mysleno, ze lidi maji evoluci uzpusobenej travici trakt na prijem nejake potravy, treba hlavkovyho salatu, rajcat, kralika, boruvek etp. a tyhle veci nejsou jenom o proteinu ale o vitaminech a vsem moznym.
Nase poznani lidskeho tela je fakt primitivni a nejsme schopny prirozenou stravu nahradit proteinovym sojovym koktejlem. Zkus 30 let v kuse neobjedvat a jen pit sojovej protejn. Ano, muzes argumentovat, ze snidas a veceris normalne ale to je 60% denniho prijmu. Kdyz holt ztratis 40% prirozenyho prijmu vitaminu ze salatu, vitaminu D z jater na houbach a bazalky na pecenym kureti, bude ti to chybet.
> Nase poznani lidskeho tela je fakt primitivni a nejsme schopny prirozenou stravu nahradit proteinovym sojovym koktejlem.
Opravdu to někdo chce dělat? Nebo tu jen vytváříš spekulace a skáčeš k předčasným závěrům na základě bulvárních titulků?
Já třeba taky občas některé dny sedím u počítače a nechce se mi nic vymýšlet, tak u toho žeru suché musli, které si jednou za čas sám umixuju. Třeba půl dne a pak si dám k večeři steak. Teď jen stačí, aby se toho chytli autoři bulvárních novinek a za týden si přečteš, že "Programátoři v praze nejí nic než musli". Možná pod tím bude taky diskuze, kam to ten svět spěje, že jsme všichni blbci, že lidské tělo nemůže žít pořád jen z musli a že za to určitě může GMO a ..
Prostě dost už.
> Kdyz holt ztratis 40% prirozenyho prijmu vitaminu ze salatu, vitaminu D z jater na houbach a bazalky na pecenym kureti, bude ti to chybet.
Játra na houbách a bazalku na pečenym kuřeti jsem nikdy v životě neměl. Takže ne, nebude.
Jde o to co je normálně. Na cestách mimo civilizaci jsem dělal teplou snídani, kolem poledne snědl něco malého studeného a když jsem zastavil na noc, dělal jsem "večeři". To není můj výmysl. Poměr jídel a jejich složení můžeš upravit. Nic ti nebrání navýšit scházející složky ráno a odpoledne.
Ještě "nedávno" se v mnoha podnicích chodilo na oběd po práci. Takže místo proteinu houska, nebo chleba se salámem. Odzkoušeno na dnešních důchodcích.
Vitamíny doplníš z nápojů.
Ano. Po pár desítkách let se nějaké rozdíly mohou projevit. Jenže stres z debilů u stolu a po cestě na jídlo se projeví hned.
Takže když například 20% stravy po 5 dnů nemá zcela přirozené složení, ale je kompenzováno, nedělal bych z toho drama. Nadšení manželky pro veganskou kuchyni, když máš chuť na svíčkovou se projeví víc.
Je otazka, jestli je do toho ta firma nahodou nenuti tlakem na produktivitu, kdy misto obeda dal prgaji, vecer do sebe tu sracku naleji znovu a delaji pres cas a mozna nakonec i rano, aby usetrili cas a mohli juchat do prace. Takze zbyvaji vikendy, pokud nehori termin, pricemz v nekterych firmach hori neustale.