Hlavní navigace

Názor k článku Evropská unie chystá právo na opravu, Raspberry začíná koketovat s Waylandem od David Ježek - Tak holt MATE ještě něco neimplementovalo, no vždyť...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2022 8:46

    David Ježek

    Tak holt MATE ještě něco neimplementovalo, no vždyť ho dělá pět a půl člověka. Tohle je prostě daň za tu roztříštěnost či bohatost open-source světa. Tvůrci GIMPu nemůžou testovat všech 100 hlavních desktopů, tvůrci MATE zase nemůžou testovat všech 100 hlavních aplikací. Na masoxu je tohle jednodušší žejo.

    Ale abych zareagoval i na otázku: já ne, ale to je dáno tím, na jakém bezproblémovém železe jedu (deska+CPU Intel, letitá grafika AMD, GLAN Realtek, zvuk ani nevím, asi nějakej Realtek a toť vše). Obecně ale je Linux už příliš komplikovaný a rozkošatělý. Lidí co na něm pracují je imho relativně málo na objem toho, co je potřeba implementovat a udržovat. Tohle se jednoho dne začne hroutit jako domeček z karet, tak do 10-15 let. Pokud tedy Microsofti neudělají to, o čem mluvím už dobrejch 15 let, tedy nepřejdou u Windows na Linux jádro, což by dalo Linuxu tisíce dalších vývojářů.