Hlavní navigace

Názor k článku JXD: veverky ano, lišky ne od markon - To, že je otevřený software nazývám komunismem je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2005 10:58

    markon (neregistrovaný)
    To, že je otevřený software nazývám komunismem je dáno komunitou neandrtálců co ho bez znalosti souvislostí propagují. JXD se asi spíše než s programátory setkává s uživateli open source a v tom je ten problém.

    Upřímně si myslím, že jediný kdo může vliv otevřeného softwaru objektivně hodnotit jsou jeho tvůrci a spolupracovníci, třeba já se na pár neziskových projektech podílým a sdílím některé názory JXD.

    Realita je taková, že většina lidí programuje OSS pro svoje potěšení jako zálibu a licence GNU/GPL má jen zamezit tomu, aby se z toho stalo něco jiného. Promluvte si někdy s autory OSS a oni vám řeknou, že licence či náboženství, víra atd. je při tvorbě nezajímalo, že nad tím přemýšleli až když byl software hotový.

    Fakt si tady někdo myslí, že vývojáře zajímá nějak zvlášť komunita? Prostě si něco naprogramuji a budu rád, když se někdo přidá, nic víc v tom nelze vidět. Organizace jako Mozilla Foundation a OSDN také mají své chyby a netřeba připomínat, že se zatutlávají. Netřeba připomínat, že OSDN vyhodilo programátory z USA a najalo programátory z Indie. Zdá se vám to bližší chování normální firmy nebo neziskové komunitní organizace?