Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 4. 2015)

1. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme hypervizora pro spuštění více OS na jednom počítači, podíváme se na manažera pro konfiguraci a správu SSH/Telnet připojení, pomocí LinConnectu budeme číst notifikace z Androidu v prostředí Linuxu a nakonec si namixujeme video a audio.

BitVisor

Jde o hypervizor, tedy software pro virtualizaci hardwaru počítače, který umožňuje na jednom počítači spustit více operačních systémů současně. Původně měl zprostředkovat I/O přístup z jednoho hostitelského OS. Nyní jeho implementace umožňuje spustit Windows a Linux a může být použit jako generická platforma zejména pro vývojářské projekty. BitVisor podporuje UEFI a běží i na některých modelech Apple Mac zařízení.

www.bitvisor.org/, 1.4

PAC Manager

Alternativní řešení za SecureCRT či Putty, poskytující grafické uživatelské rozhraní pro konfiguraci a správu vzdálených SSH / Telnet připojení. Podporuje RDP, VNC, Macros, Cluster připojení či regulární výrazy. Jednotlivá připojení zobrazuje pomocí tabů nebo v samostatných oknech. Navíc poskytuje notifikační ikonu pro snadný přístup k nakonfigurovaným připojením.

sourceforge.net/projects/pacmanager/, 4.5.3.1

LinConnect

LinConnect slouží pro zrcadlení notifikací zobrazovaných v prostředí mobilního OS Android do desktopového systému (Linux) využitím knihovny LibNotify. K dispozici je klientská část ve formě aplikace pro Android a serverová část (spustitelný soubor linconnect_server.py).

github.com/hauckwill/linconnect-server, 2.21

Snowmix

Software pro mixování živého a nahraného videa / audia. Podporuje ořezávání, škálování, transparentní překrývání videa, používání png grafiky a textu. Poradí si s animací videa, obrázků a textu prostřednictvím nativních příkazů měnících rozsah, umístění, průhlednost nebo rotaci. Jednotlivé akce lze ovládat i pomocí skriptování a vestavěného Tcl interpretera.

CS24_early

sourceforge.net/projects/snowmix/, 0.4.5

Blbinka

Facebook se stěhuje do nového komplexu, ve kterém se zaměstnancům pracovat špatně rozhodně nebude. Fotografie různorodých kanceláří i venkovního prostředí by záviděla nejedna světová firma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku