Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 9. 2021)

1. 9. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme webového klienta pro Discord, řekneme si o platformě pro sdílení znalostí, vypočítáme si několik rovnic a poslechneme si internetové rádio.

WebCord

Webový klient pro komunikační platformu Discord. V podstatě se jedná o desktopovou aplikaci pro používaní webové služby Discordu. Oproti ostatním klientům se WebCord snaží poskytnout trochu více soukromí a bezpečí tím, že blokuje webové stránky třetích stran a nevyžádané služby. 

github.com/SpacingBat3/WebCord, 1.6.1

Logseq

Platforma pro správu znalostí a spolupráci. Může být použit k vytváření seznamů úkolů, psaní deníku, nebo ke sdílení nápadů. Je zaměřený na soukromí, dlouhou životnost a uživatelskou kontrolu. Data uložená na serveru nejsou posílána jinam ani nejsou nijak analyzována. Všechny myšlenky jsou uloženy v prostém textu s podporou Markdown a Emacs Org. 

github.com/logseq/logseq, 0.3.6

Basic Numerical Methods

Praktický nástroj pro výpočet matematických rovnic. Umí vypočítat kořeny nelineárních rovnic, vyřešit soustavu lineárních rovnic, vypočítat derivace a integrály, vykreslit průběh funkce nebo vypočítat diferenciální rovnice.

www.opencode.net/haf-med2021/basic_numerical_met­hods, 3.0.15

PMRP

Poor Man's Radio Player je skript pro přehrávání internetového rádia napsaný v bashi. Podporuje až 350 stanic, které umí roztřídit do několika kategorií. K jeho používání není potřeba žádné nastavování. Má jednoduché navigační menu, ve kterém je možné přepínat mezi stanicemi. Kromě toho umí zobrazovat i informace o právě přehrávaných skladbách a je nenáročný na paměť.

CS24_early

github.com/hakerdefo/pmrp, 1.0.5

Blbinka

Elon Musk je vizionář, který pravidelně představuje veřejnosti nové vynálezy. Nedávno například přišel s novým robotem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.