Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (25. 8. 2021)

25. 8. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro prototypizaci aplikací, uložíme worklog do GitLabu, budeme synchronizovat atributy videa (v DaVinci Resolve) s EXIF metadaty a nakonec si vyzkoušíme komunikaci přes Google Messages mimo prohlížeč.
Co se dozvíte v článku
  1. React Proto
  2. gtt taskbar
  3. DaVinci Resolve EXIF Metadata Synchronization Tool
  4. Google Messages for Desktop
  5. Blbinka

React Proto

React Proto je software pro prototypizaci aplikací. Umožňuje vytvořit, přetáhnout a upravit komponenty a sestavit tak vizuální návrh uživatelského rozhraní. Je možné určit hierarchii komponent a nastavit jejich vlastnosti a stavy. Soubory vytvořené prototypizací lze použít v existujícím projektu nebo z nich vytvořit nový projekt.

react-proto.github.io/react-proto/, 1.0.0

gtt taskbar

gtt taskbar usnadňuje měření a zaznamenávání času stráveného na problému nebo merge requestu a synchronizaci tohoto údaje s GitLabem. Aplikace je přístupná přes ikonu v oznamovací oblasti, kde lze vybrat projekt, merge request a spustit měření času.

github.com/kriskbx/gitlab-time-tracker-taskbar, 0.3.10

DaVinci Resolve EXIF Metadata Synchronization Tool

Nástroj s takto dlouhým názvem řeší problém se soubory zpracovávanými postprodukčním programem DaVinci Resolve, který nesynchronizuje atributy videa s EXIF metadaty. Umožní namapovat jednotlivá pole v DaVinci Resolve a EXIF metadatech a volitelně vyřadit ze synchronizace vybrané údaje.

github.com/deric/DaVinciResolve-metadata, 1.0.0

Google Messages for Desktop

Google Messages for Desktop je aplikace pro komunikaci s přáteli nebo kolegy pomocí služby Messages od Google. Využívá vestavěný systém notifikací vašeho OS pro upozornění na příchozí zprávy a další události.

CS24_early

github.com/kelyvin/Google-Messages-For-Desktop, 1.3.0

Blbinka

Ideální odpustek za dávné oddělení messengeru od hlavní aplikace Facebooku? Jak pro koho.

Byl pro vás článek přínosný?