Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 10. 2016)

12. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na návrhář GUI, zobrazíme vizualizaci využití disku, propojíme Raspberry Pi s audio systémem a nakonec si představíme správce úkolů a času.

Control-Freak

Univerzální nástroj pro správu, naprogramování a automatizování zařízení, služeb a aplikací. Nabízí vizuální programovací jazyk a integruje návrhář grafického uživatelského rozhraní, se kterým lze propojit a automatizovat různá zařízení. Podporuje TCP, UDP, Serial, MQTT, SSH, Arduino/Raspberry-PI nebo přístup k vlastním API přes HTTP. Ve zkratce se jedná o prostředí pro prototypování webových rozhraní pro připojená zařízení a služby.

pearls-media.com/control-freak/overview/, 1.0.0

QDirStat

Aplikace založená na Qt3/KDE3 projektu KDirStat s tím rozdílem, že staví pouze na Qt, nevyžaduje knihovny ani infrastrukturu KDE. Hlavní funkcí je vizualizace toho, kde na disku jsou soubory a složky umístěny. Umí vypočítat procentuální míru v rámci vybraného adresáře nebo informovat o počtu podadresářů a souborů. Svůj disk tak můžete snadno oprostit od zbytečných objemných souborů také pomocí nakonfigurovatelných akcí pro čištění.

github.com/shundhammer/qdirstat, 1.0

Pi MusicBox

Projekt pro streamování hudby pomocí Raspberry Pi a cloudových služeb Spotify, Google Music, SoundCloud, Webradio, Podcasts a dalších, nebo lze použít sbírku hudby ze zařízení ve vlastní síti. Stačí připojit Raspberry Pi k vašemu audio systému, nakonfigurovat MuicBox a začít poslouchat. Ovládat přehrávání můžete z telefonu, tabletu nebo počítače. AirPlay a DLNA streamování je podporováno.

www.pimusicbox.com/, 0.6.0

GnoTime

Úkolovník a diář v jednom, který dokáže zaznamenávat čas strávený na vašich projektech. A kromě mnoha dalších věcí umožní vygenerovat report nebo doklad založený na množství stráveného času a hodinové sazbě za práci. Časovač pro daný úkol lze aktivovat jedním kliknutím.

CS24_early

gttr.sourceforge.net/, 2.4.0

Blbinka

Ačkoliv se Halloween v Česku oficiálně neslaví a ostatně ještě pár týdnů do něj zbývá, povědomí o něm máme všichni a naplánovat si na večer nějaký krvák nemusí být špatný nápad.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku