Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 8. 2020)

12. 8. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme ovládat LED světla chladiče, pomocí zkratek přizpůsobíme velikost a pozici oken, vyhledáme soubor se zdrojovým kódem dle výrazu a nakonec budeme vizualizovat a analyzovat data.

Wraith Master

Wraith Master umožňuje ovládat barevná LED světla na chladičích AMD Wraith. Podporuje všechny dostupné režimy a nastavení, která lze pro chladič použít. Konfigurace RGB LED je uložena v paměti zařízení, v případě odinstalace programu je nastavení ponecháno. V současné době je možné konfigurovat pouze pro chladiče Wraith Prism.

gitlab.com/serebit/wraith-master/, 1.1.0

gTile

gTile je rozšíření shellu (GNOME) pro přesouvání a změnu velikosti oken na konfigurovatelném schématu rozestavení. Pro ovládání z klávesnice jsou připraveny (upravitelné) klávesové zkratky, v určitých situacích může přijít vhod také možnost změny velikosti okna pomocí myši. Nástroj také umí automatický tiling či přichycení oken k sobě pro vyplnění volného prostoru.

github.com/gTile/gTile/, V35

Blink code search

Jednoduchý pomocník pro rychlé vyhledávání ve zdrojových kódech. Na soubory se lze snadno dotazovat za přispění autokompletace výrazů. Pro vyhledávání uvnitř projektů (adresářů) lze použít profily. Program zobrazuje nalezené výskyty ve formě prostého výčtu souborů nebo s náhledem zdrojového kódu.

github.com/ychclone/blink/, 1.4

Constellation

Constellation je software pro vizualizaci a datovou analýzu, umožňující řešit rozsáhlé a složité problémy. S dostupnými nástroji lze procházet a zkoumat data pomocí sítě, histogramu, časové osy, mapy nebo přes analytické pohledy. Data je možné s pomocí nástrojů modifikovat a manipulovat s nimi. Constellation také nabízí přizpůsobení datových konektorů, pohledů a algoritmů.

CS24_early

www.constellation-app.com/, v2

Blbinka

Jak levné jsou naše soukromé údaje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku