Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 5. 2020)

13. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na užitečný komunikační nástroj, vyzkoušíme si přesné hodiny, nastreamujeme si hudbu a přeložíme pár textů. Nebude chybět ani oblíbená blbinka.

TeamTalk

Komunikační aplikace, díky které budete moci posílat textové zprávy, dorozumívat se pomocí hlasového hovoru nebo videohovoru. Jak zvuk, tak video můžete během komunikace nahrávat a pustit si ho později. Kromě toho zvládá i posílání souborů nebo sdílení obrazovky. Rozhraní sice nemá nejhezčí, ale zvládá vše, co byste od podobného programu očekávali.

bearware.dk, 5.5.1

Zegarek

Jednoduché hodiny s rozlišením času na milisekundy. Jistě se oprávněně ptáte, k čemu je to dobré. První využití je samozřejmě pro kontrolu přesného času, jako u každých hodin. Důležitějším využitím je ale měření latence vašeho zobrazovacího zařízení.

github.com/konradmb/zegarek, 0.3

mStream

Osobní server pro streamování hudby. Díky němu můžete ze svého domácího počítače streamovat hudbu do kteréhokoliv zařízení. Server je multiplatformní, nenáročný na paměť a dokáže běžet i na mini počítači s ARM architekturou. Přehrávání na koncovém zařízení pak probíhá přes webové rozhraní nebo přes mobilní aplikaci.

mstream.io, 4.7.0

ScreenTranslator

Nástroj pro překlad jakéhokoliv textu na obrazovce. Jedná se v podstatě o kombinaci OCR a překladatelských nástrojů. Nemá žádné hlavní okno, takže po jeho spuštění musíte stisknout klávesou zkratku, kterou si nastavíte. Potom označíte oblast s textem, který chcete přeložit a dostanete překlad.

CS24_early

github.com/OneMoreGres/Scre­enTranslator, 3.0.0

Blbinka

Práce z domu s využitím moderní techniky přináší určité pohodlí. Jen si musíte dát pozor, abyste to nepřehnali.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.