Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (29. 4. 2020)

29. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si přeložíme čínské texty, vyhledáme radioamatérské převaděče, vyzkoušíme peněženku pro virtuální měnu EOSIO a podíváme se na jeden SQL editor.

CopyTranslator

Nástroj pro čtení a překlad textu v cizích jazycích. Zjednodušuje překlad textu z PDF dokumentů. Zaměřuje se hlavně na překlady z angličtiny do čínštiny a z čínštiny do angličtiny a na rozdíl od webových překladačů se snaží respektovat zvyklosti těchto jazyků. Je postavený na Google translation API, takže kvalita překladu je zaručena.

github.com/CopyTranslator/Co­pyTranslator, 9.0.2

Repeater-START

Repeater-START (Showing The Amateur Repeaters Tool) je nativní linuxová aplikace pro vyhledání nejbližších radioamatérských převaděčů. Můžete díky ní vyhledat nejbližší převaděč ze seznamu nebo na mapě a pokud o nějakém převaděči víte, můžete jej do tohoto seznamu přidat. Pokud na tomto seznamu dojde k nějaké změně, aplikace vám pošle oznámení.

github.com/programmin1/Repeater-START, 0.2

Anchor

Peněženka pro virtuální měnu EOSIO s pokročilými funkcemi. Jeho uživatelské rozhraní zprostředkovává základní funkce této kryptoměny jako jsou transfer tokenů, management zdrojů, administraci, atd. Kromě toho má i přímou integraci s Greymass Fuel, který poskytuje síťové a výpočetní zdroje pro každý účet.

github.com/greymass/anchor, 1.0.0

Beekeeper Studio

Multiplatformní SQL editor a správce databází MySQL, Postgres, SQLite, a SQL Server. Nabízí automatické doplnění požadavku se zvýrazněním syntaxe, líbivé rozhraní s dvěma panely umožňující spustit více požadavků naráz nebo klávesové zkratky. Kromě toho si můžete uložit požadavky na později, procházet historii požadavků nebo měnit téma vzhledu.

CS24_early

www.beekeeperstudio.io, 1.1.2

Blbinka

Jedna z nevýhod home office je, že při telekonferenci někdo z členů rodiny pronese něco nevhodného

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.