Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 4. 2020)

8. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vytvoříme virtuální hotspot, napíšeme dokumentaci i s interaktivními prvky, začneme šetřit materiál při frézování a nakonec si vyzkoušíme klienta pro komunikační protokol Jabber/XMPP.

Linux Wifi Hotspot

Linux Wifi Hotspot umožňuje vytvořit virtuální Wi-Fi hotspot na stejném síťovém rozhraní, k jakému je stroj zrovna připojen. Podporuje frekvenční pásma 2,4 GHz i 5 GHz. Prostřednictvím grafického rozhraní nebo z příkazové řádky je možné vybrat kanál, nastavit MAC adresu a specifikovat SSID a heslo virtuálního hotspotu.

github.com/lakinduakash/linux-wifi-hotspot/, 1.9.0

Catalog

Catalog pomůže s vytvořením interaktivní dokumentace kombinující obsahovou část i funkční prvky. Lze do ní zakomponovat barevné vzorníky, barevné palety, typografické elementy, HTML prvky (vč. JavaScriptu a CSS), React komponenty nebo responzivní obsah. Formátování obsahu je možné prostřednictvím jazyka Markdown použitého uvnitř takzvaných bloků, přesněji Specimens bloků.

www.catalog.style/

Deepnest

Deepnest, aka software pro CNC frézaře, pomáhá šetřit materiál tím, že se snaží minimalizovat opakované frézování stejných cest. Zároveň zvyšuje kvalitu dílů zamezením vzniku tepelných deformací v důsledku několika laserových průchodů.

deepnest.io/, 1.0.5

Kaidan

Kaidan je klient pro komunikaci přes protokol Jabber/XMPP. Snaží se nabídnout vlastnosti dnešních chatovacích aplikací. Vývoj sice ještě není u konce, ale už teď (či v příštích buildech) můžeme využít nástroje pro pořizování snímků pomocí webkamery, posílání souborů, vyhledávání v konverzacích, součástí je a bude nabídka emotikon nebo jednoduchý správce kontaktů. A Kaidan nekončí na desktopu, ale nabízí i mobilní aplikaci pro Android.

CS24_early

www.kaidan.im/, 0.5.0

Blbinka

Facebook chystá novou reakci, pomocí které budete moci vyjádřit svůj pocit. Nebude k tomu potřeba uživatelská příručka?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku