Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 1. 2017)

18. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro práci s POSIX souborovými systémy, budeme sledovat streamy na Twitchi, ukládat poznámky a nakonec si vytvoříme screenshot obrazovky.

xorisso

Umožňuje kopírovat objekty souborů z POSIX kompatibilních souborových systémů do ISO 9660 systémů rozšířených o Rock Ridge. Poskytuje nástroje pro formátování ISO 9660, vypalování na optická média, práci s ISO obrazy a jejich vytváření, úpravu vlastností souborů, zaznamenávání či obnovení pevných odkazů, ACL a xattr, kontrolu médií pro zjištění poškození a kopírování čitelných bloků na disk, mountování starších relací na GNU/Linux nebo FreeBSD, aktivaci bootovacích obrazů (ISOLINUX, GRUB) bootovacím záznamem El Torito nebo MBR.

scdbackup.sourceforge.net/xo­rriso_eng.html, 1.4.7

GNOME Twitch

Aplikace pro sledování Twitch přenosů bez potřeby webového prohlížeče nebo Flashe. GUI zprostředkovává možnost procházení kanálů, vyhledávání podle názvu hry, sledování živých streamů s podporou nastavení kvality videa nebo ukládání oblíbených kanálů. K dispozici je také funkce pro upozornění v případě, kdy oblíbený streamer začne vysílat. Přihlášení na Twitch a integrace chatu je nedílnou součástí.

gnome-twitch.vinszent.com/, 0.3.0

BasKet Note Pads

Program BasKet Note Pads je přesně pro ty, kteří očekávají od správce poznámek a úkolů něco víc. Poradí si s ukládáním úkolů, myšlenek, grafiky, útržků zdrojového kódu, dokumentací, citátů a čehokoliv dalšího, co lze vytvořit z formátovaného textu, obrázků, hypertextových odkazů, odkazů na soubory nebo barevných prvků. Poznámky lze ukládat do tzv. Košů s nastavitelným layoutem, pozadím, popředím a ikonou.

basket.kde.org/, 2.0

maim

maim, nebo také Make Image, je pomocník pro vytváření screenshotů. Využívá k tomu knihovnu imlib2. Umí vytvořit snímek celé obrazovky, zvoleného okna nebo libovolné oblasti. Poslední případ vyžaduje předešlou instalaci aplikace slop (Select Operation). Navíc dokáže maskovat body mimo obrazovku, což je výhodné při zachycování více obrazovek s různým nastavením a rozlišením.

CS24_early

github.com/naelstrof/maim, 3.3.41

Blbinka

Nissan se zjevně nedokázal spokojit s využitím parkovacího asistenta pouze u aut. Svůj inteligentní systém nakonec aplikoval i do kancelářských židlí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku