Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 11. 2020)

18. 11. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na editor zdrojového kódu v terminálu, spočítáme si cokoliv nás napadne, vytvoříme nový wine bottle a nakonec sloučíme a přeorganizujeme obsah dokumentů.

Ox editor

Ox editor umožňuje vyvíjet přímo v prostředí terminálu. Naprogramován v jazyce Rust – pomáhá asistovat při psaní vlastních projektů. Na první pohled se zdá jednoduchý a rychlý, dle slov autorů je inspirován několika dalšími editory, jako vim, nano, micro, emacs, xi nebo kiro, ať z pohledu ovladatelnosti nebo konfigurovatelnosti.

github.com/curlpipe/ox/, 0.2.6

ImaginaryInfinity Calculator

ImaginaryInfinity Calculator (iicalc) je kalkulátor v CLI, který vedle základních operací umožňuje zobrazit dvojice faktorů pro číslo, vrátit seznam faktorů čísla, zjistit dvojice faktorů a jejich součty a rozdíly pro číslo, či zkontrolovat, zda je číslo prvočíslem. Je dále rozšiřitelný pomocí skriptů v Pythonu, takže s ním lze spočítat v podstatě cokoliv.

turbowafflz.gitlab.io/iicalc.html, 2.1

Bottles

Bottles nabízí jednoduché rozhraní pro správu adresářů, do nichž Wine ukládá konfigurační soubory a nainstalované programy. Jedná se o tzv. wine bottles nebo wine prefixes, které lze tímto nástrojem vytvářet, dále importovat wine prefixes třetích stran, či vypsat všechny dostupné adresáře.

github.com/mirkobrombin/bottles/, 0.2.5

PDF Juggler

PDF Juggler je pomocník pro práci s dokumenty ve formátu PDF. Umožní zkombinovat stránky více souborů do jednoho, přeorganizovat je ve smyslu změny pořadí, odstranit některé z nich, změnit jejich orientaci (směr) a nakonec uložit ve formě nového souboru.

CS24_early

github.com/bernarpa/pdfjuggler/, 1.0

Blbinka

Vanish je zkrátka dobrý produkt.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku