Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 9. 2019)

18. 9. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si uděláme pořádek v souborech, vyzkoušíme si rozhraní pro práci s Redis, podíváme se na vývojářský software pro Blutooth LE a internet věcí a řekneme si něco o překladači pro FreeBASIC.

Easy File Organizer

Utilitka (dříve pod názvem Organize My Files), která ukončí chaos ve vašich neorganizovaných souborech. Na pár kliknutí díky ní můžete setřídit všechny soubory podle názvu, typu, přípony, velikosti nebo data. Stačí si jen vybrat složku, která má být zorganizována, a během sekundy zvládne setřídit i 1000 souborů. Je k dispozici jak v light verzi zdarma, tak v komerční plné verzi, nicméně i bezplatná by měla zvládnout vše potřebné k úklidu zaneřáděného počítače.

qiplex.com/software/easy-file-organizer, 2.6.0

P3X Redis UI

Grafické uživatelské rozhraní pro práci s databázemi Redis. K serveru se připojuje pomocí HTTP a socket.io. Funguje jak na webu, tak na desktopu a umí pracovat i s velkým množstvím klíčů. Zatím je vy vývojové fázi, takže zvládá základní práci s databázemi, spoustu dalších funkcí je ale ještě potřeba dodělat.

pages.corifeus.com/github/redis-ui, 2019.10.269

nRF Connect

Vývojářský software pro Bluetooth Low Energy a IoT. Primárně je určený pro testování a vývoj nízkoenergetického Bluetooth a internet věcí od společnosti Nordic. Umožňuje jednoduché nastavení a připojení ostatních zařízení, jejich čtení a zápis. Software automaticky pozná, které zařízení je připojeno k počítači a nahraje potřebný firmware.

www.nordicsemi.com/Software-and-Tools/Development-Tools/nRF-Connect-for-desktop, 3.2.0

FreeBASIC Compiler

Otevřený překladač programovacího jazyka FreeBASIC. Nejedná se o žádný nový jazyk, ale o svobodnou implementaci jazyka Microsoft BASIC, která je napsaná se snahou o zjednodušení a zpřehlednění. Je multiplatformní, takže kromě aplikací pro Linux, Window a DOS v něm můžete tvořit i aplikace pro herní konzoli Xbox.

CS24_early

freebasic.net, 1.07.0

Blbinka

Všude samé moderní technologie, roboti a automatizace. Už ani ty tance u tyče nejsou, co bývaly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.