Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (2. 3. 2016)

2. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si nastavíme přesměrování portů, ovládneme hlasitost Hi-Fi, využijeme P2P VoIP komunikátor a nakonec připojíme externí monitor přes Miracast.

UPnP PortMapper

Aplikace, která se stará o přesměrovávání a mapování portů. Umožňuje vytvoření nové předvolby pro přesměrování portu, zadání jednoho nebo více portů, stejně jako specifikování rozsahu portů. Kromě možnosti přesměrování na jediný počítač lze nastavit forwarding na více stanic v konkrétní síti. Součástí je i logování událostí. Program je dostupný ve formě .jar souboru a je spustitelný na Linuxu, OS X i Windows.

github.com/kaklakariada/portmapper, 2.0.0

Synchronator

Řešení pro bitově přesné ovládání hlasitosti Hi-Fi systémů. Umožňuje ovládání úrovně hlasitosti zesilovače z libovolné Airplay, DLNA, OpenHome nebo MPD aplikace. Pro řízení hlasitosti lze použít jedno z několika podporovaných připojení, ať už jde o RS232, TTL, TCP nebo I2C. V případě I2C mohou být zařízení synchronizovány pouze jedním směrem, a to ze strany Synchronatoru do Hi-Fi zesilovače.

therealmuffin.github.io/syn­chronator/, 0.4

ViaVoip

Klasický VoIP klient pro hlasovou komunikaci, textové dopisování nebo posílání souborů. Komunikace je typu P2P, mezi oběma stranami není žádný centrální server, nejsou kladeny žádné limity na maximální velikost sdílených souborů a není třeba žádná registrace. Klient používá univerzální audio kodek Opus. ViaVoip je přenosný (neinstaluje se). Na stránkách projektu jsou k dispozici jak zdrojové kódy, tak soubory pro spuštění na systémech Linux, Android, OS X a Windows.

sourceforge.net/projects/viavoip/, 1.3

MiracleCast

Nástroj pro připojení externích monitorů prostřednictvím WiFi Display specifikace známé jako Miracast. Implementuje podporu pro Display-Source i Display-Sink. Display-Source umožňuje připojení externích monitorů k systému a streamování místního obsahu do zařízení. Display-Sink pak zajišťuje samotné vytvoření externího monitoru schopného pracovat přes WiFi. Lze jej realizovat jako vestavěné zařízení nebo ve spolupráci s desktopy jej použít jako jejich externí displej.

CS24_early

github.com/albfan/miraclecast, 1.0

Blbinka

Soutěž o nejoriginálnější hodiny by pravděpodobně nezískaly ani kukačky, ani vůbec první smartwatch s Androidem, ani hodinky s vodotryskem, nýbrž bizarní japonský vynález ze dřeva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku