Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (25. 10. 2023): odemkněte PDF chráněné heslem

25. 10. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si odemkneme zaheslované PDF dokumenty, vyzkoušíme šikovného správce souborů, shlédneme pár seriálů a integrujeme si AppImage do systému.

unlockR

Jednoduchá aplikace s grafickým rozhraním, která slouží k odemykání zaheslovaných PDF souborů. Použití je jednoduché. Otevřete aplikaci, načtete požadovaný PDF soubor z jeho umístění, zadáte heslo a aplikace automaticky uloží nový odemčený PDF do složky Dokumenty ve vašem systému (jak Windows, tak na Linuxu). Mějte však na paměti, že k odemčení souboru aplikace stále vyžaduje zadání správného hesla.

github.com/jkotra/unlockr, 0.9.0

HiFile

Multiplatformní správce souborů s grafickým uživatelským rozhraním. Kromě hlavních funkcí jako je prohlížení, úpravy, kopírování, mazání a organizace souborů nabízí velmi pěknou funkci pro vyhledávání, podporuje filtrování, archivaci (můžete snadno procházet archivy RAR, ZIP, ARJ, 7z atd.) a některé synchronizační funkce.

Další zajímavá funkce, kterou HiFile nabízí, je sada integrovaných prohlížečů, díky kterým umí zobrazit náhledy obrázků, textů a binárních souborů.

www.hifile.app, 0.9.9.5

Ticketbooth

Linuxová aplikace s jediným účelem: pomoci vám sledovat filmy a televizní pořady, které chcete zhlédnout. Poskytuje dialog pro vyhledávání, z jehož výsledků pak vyberete a přidáte na svůj seznam. Informace o obsahu přidat ručně, ale aplikace využívá TMDB (The Movie Database) k načítání ilustrací, názvů, dat vydání a dalších informací o pořadech a filmech.

github.com/aleiepure/ticketbooth, 1.0.3.1

Gear lever

Nástroj, který umožňuje integrovat AppImage balíčky do nabídky vašich aplikací jen několika kliknutími myši. Také umožňuje spravovat aktualizace AppImage (ponechat starší verze, pokud si přejete, nebo je nahradit nejnovějšími verzemi). Má také sekci s preferencemi,  která umožňuje nastavit, jak chcete, aby byly AppImage balíčky zpracovány ve vašem systému.

github.com/mijorus/gearlever, 1.0.12

Blbinka

Moderní televize umí vykouzlit obraz, který vypadá velmi realistický. Někdy až moc realisticky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.