Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (25. 9. 2019)

25. 9. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme evidovat úkoly, upravíme digitální fotografie, trochu netradičně přejmenujeme soubory a nakonec si necháme vytvořit náhled GitHub readme souboru.

dstask

dstask umožňuje evidovat úkoly, prioritizovat naplánovanou práci a synchronizovat s využitím gitu. Nabízí jistou úroveň predikce pro automatické aplikování filtrů a tagů do nových dotazů nebo úkolů. Pomoci mohou příkazy pro otevření URL adresy v prohlížeči nebo editaci markdown poznámek. V mnoha ohledech je dstask velmi podobný projektu taskwarrior, který k synchronizaci nespoléhá na git, ale na proprietární protokol.

github.com/naggie/dstask/, 0.13

PhotoFlow

Software pro nedestruktivní úpravu fotografií. Využívá modulovou architekturu, která vývojářům umožňuje implementaci nových nástrojů ve formě oddělených modulů. Nabízí podporu práce s vrstvami (seskupování, masky), křivkami nebo úrovněmi barev. Jako externí pluginy lze vytvářet jak nové nástroje, tak filtry.

aferrero2707.github.io/PhotoFlow/, 0.2.8

Massren

Massren je nástroj pro přejmenování většího objemu souborů tak trochu jiným způsobem. Vytvoří textový soubor, který obsahuje názvy souborů cílového adresáře. Otevře jej v textovém editoru a umožní modifikaci názvů. Po dokončení úprav a uložení souboru dojde k přejmenování. Nezměněné řádky jsou ignorovány.

github.com/laurent22/massren/, 1.4.0

Grip

GitHub Readme Instant Preview slouží jako serverový nástroj, který umí za podpory GitHub markdown API vykreslit lokální readme soubor ještě před odesláním na GitHub. Změny v readme souboru se napřímo projeví v prohlížeči.

CS24_early

github.com/joeyespo/grip/, 4.5.2

Blbinka

Tři tisíce dolarů za telefon už musí mít velké opodstatnění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku