Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 2. 2018)

28. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na aplikaci pro tvorbu kreslených animací, vyexportujeme skryté titulky z MPEG, prohlédneme si informace o Blu-ray disku a pořídíme snímek webové stránky.

Pencil2D

Multiplatformní aplikace pro tvorbu 2D kreslených animací. Umožňuje snadné přepínání mezi rastrovým a vektorovým workflow. V případě potřeby umí barevně odlišit posloupnost snímků animace (červeně předešlé snímky, modře následující snímky). Nabízí spoustu nástrojů pro kreslení i malování. Dokončené projekty lze exportovat do GIF, MP4 nebo AVI souboru. Pencil2D je přeložen do několika jazyků, včetně češtiny.

www.pencil2d.org/, 0.6

ccextractor

Nástroj pro extrakci skrytých titulků z videí do samostatného SRT (SubRip) nebo SMI souboru. Pracuje především s MPEG soubory, které dosud nebyly enkódovány do jiného formátu. Podporuje skryté titulky několika typů (American TV, European Teletext, European DVB, Brazilian ISDB, DVD, MXF), naopak si neporadí s čínským DTMB. Opět jde o aplikaci vydanou pro různé systémy.

www.ccextractor.org/, 0.86

bluray_info

Utilita pro zobrazení informací o Blu-ray disku. Spouští se z příkazové řádky a umožňuje zadání specifických parametrů podle potřeb. Pomocí dostupných příkazů lze procházet samostatně detaily týkající se video streamu, audio streamu, titulků nebo kapitol. Informace je možné kromě standardního výpisu zpracovat a uložit do JSON formátu.

sourceforge.net/projects/bluray-info/, 1.3

page2png

Jednoduchý pomocník pro uložení snímku webové stránky ve formě PNG obrázku, který zahrnuje kompletní obsah od hlavičky k patičce. Formulářové okno vyžaduje zadání URL adresy veřejně přístupné webové stránky, případně nastavení specifického rozlišení, tedy nikoliv celé šířky a výšky stránky.

CS24_early

sourceforge.net/projects/page2png/, 1.2.1

Blbinka

Telefon na Bitcoiny po vzoru hardwarové peněženky. Ale ne tak úplně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku