Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (29. 6. 2022): analýza souborů ELF a klient MQTT

29. 6. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro analýzu souborů ELF, necháme si vizualizovat datový stream, vyzkoušíme klienta MQTT a nakonec si prohlédneme manga komiks. Nebude chybět ani oblíbená blbinka.
Co se dozvíte v článku
  1. elfparser-ng
  2. Graph-ICS
  3. Transmitron
  4. suwariyomi
  5. Blbinka

elfparser-ng

elfparser-ng je nástroj pro analýzu podezřelých souborů ELF. Jedná se o formát pro spustitelné soubory nebo sdílené knihovny. Lze pro ně zjistit haš (MD5, SHA-1, SHA-256), parsovat hlavičku, sekce a segmenty, zobrazit data v hexadecimálním formátu či vypsat nalezené proměnné prostředí nebo funkce souboru.

github.com/mentebinaria/elfparser-ng, 1.6.0

Graph-ICS

Graph-ICS je nástroj pro vizualizaci a vytváření obrazových, video a datových streamů, které jsou složeny ze vstupu a řady uzlů filtrů. Poskytuje jednoduchý způsob, jak rozšířit dostupné uzly pro požadovaný případ použití. Poradí si se zpracováním a zobrazením až deseti různých streamů současně.

github.com/Graph-ICS/Graph-ICS, 1.0

Transmitron

Transimtron je MQTT klient, který umožňuje ukládat připojení k brokerům v podobě profilů. Podporuje ukládání zpráv do vnořené adresářové struktury připravené k publikaci. Umí detekovat, formátovat a zvýraznit syntaxi pro JSON a XML. Nabízí také možnost ukládat vícero různých rozvržení postranních panelů.

github.com/Rapatas/transmitron, 0.0.3

suwariyomi

suwariyomi je čtečka japonských manga komiksů, která umožňuje online čtení přes mangadex, podporuje trackery (např. AniList), použití obrazového filtru, kopírování stránek komiksu do schránky či stahování jednotlivých stránek během procházení nebo čtení.

CS24_early

github.com/Nowaaru/suwariyomi, 0.14.1

Blbinka

S odchodem Internet Exploreru do zaslouženého důchodu to nebude tak přímočaré.

Byl pro vás článek přínosný?