Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 6. 2022): přepis znaků z obrazovky a automatické zálohy

1. 6. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro rozpoznání textu na obrazovce přes OCR, budeme zálohovat data pomocí rclone, připojíme se k databázovému systému a nakonec vytvoříme fakturu.
Co se dozvíte v článku
  1. NormCap
  2. backup-witch
  3. ldbfx
  4. Invoncify
  5. Blbinka

NormCap

NormCap je nástroj pro výběr regionu obrazovky a převod obsahu na prostý text pomocí optického rozpoznání znaků. Text je automaticky uložen do clipboardu a je k dispozici k dalšímu použití. Na základě několika pravidel také umožní text zpracovat, například odstranit přebytečné mezery u jednořádkového textu, vytvořit seznam e-mailových adres nebo spojit celý odstavec do jednoho řádku a jednotlivé odstavce oddělit prázdným řádkem.

dynobo.github.io/normcap/, 0.3.3

backup-witch

backup-witch je nástroj pro kontinuální automatizované zálohování dat s pomocí rclone. V cílovém umístění vytvoří dvě složky, jedna udržuje aktuální verzi zdrojových dat, ve druhé jsou uloženy předchozí verze souborů a smazané soubory. Zároveň umožňuje udržovat přehled nainstalovaných aplikací (apt, snap, flatpak) a využít jej pro případnou obnovu.

github.com/ark-key/backup-witch

ldbfx

ldbfx je jednoduchý manažer pro správu databází. Umožňuje se připojit k databázovým systémům MySQL, Oracle, PostgreSQL, SQLite, SQL Server, MariaDB nebo MongoDB.

github.com/databasefx/ldbfx

Invoncify

Invoncify umožňuje vytvářet faktury pomocí přizpůsobitelných šablon. Nabízí nástroje pro skrytí nepotřebných polí, změnu pořadí položek faktury, konfiguraci vlastních stavů dokladů, export faktur do PDF nebo odeslání e-mailem. Jednou z nevýhod je absence české lokalizace, což může sloužit jako hozená rukavice pro ty, kteří se program rozhodnou používat.

CS24_early

github.com/AndresMorelos/Invoncify, 1.17.1

Blbinka

Ten pocit, když se snažíte zachránit vlastní technologii před zatracením, ale ani na druhý pokus to nevyjde. Samozřejmě s nadsázkou, Luna 2.0 se již zotavuje.

Byl pro vás článek přínosný?