Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (4. 5. 2022): jednodušší verzování zdrojového kódu

4. 5. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme urychlovač git workflow, budeme vyhledávat na webu z CLI, spustíme vscode terminál v samostatném okně a nakonec upravíme LinuxCNC konfigurační soubor.
Co se dozvíte v článku
  1. Sturdy
  2. go-dork
  3. CodeTerminal
  4. LinuxCNC Config Editor
  5. Blbinka

Sturdy

Sturdy má snahu zjednodušit proces verzování zdrojového kódu do GitHub repozitáře. Na místo ručního vytvoření nové větve, přípravy změn, vytvoření commitu, pushnutí změn, vytvoření pull requestu a sloučení změn do hlavní větve, urychluje celou kaskádu kroků jejich automatizací. Zároveň ale udržuje přehled o změnách jak vlastních, tak ostatních vývojářů, a prezentuje je v podobě živých pull requestů, čímž umožňuje včasnou kontrolu nového kódu ostatními členy týmu.

getsturdy.com/, 0.5.25

go-dork

go-dork je nástroj pro vyhledávání na webu z prostředí příkazové řádky. Umožňuje pomocí parametrů a argumentů určit dotaz, použitý vyhledávací engine (Google, Shodan, Bing, Duck, Yahoo, Ask), počet stran výsledků, vlastní hlavičku, případně také povolit použití proxy.

github.com/dwisiswant0/go-dork, 1.0.1

CodeTerminal

CodeTerminal je samostatně spustitelný terminál vývojového prostředí Visual Studio Code. Nabízí všechny funkce vscode terminálu a umožňuje totožný způsob nastavení pomocí vlastního konfiguračního souboru.

github.com/xcodebuild/CodeTerminal, 2022–04–20

LinuxCNC Config Editor

LinuxCNC Config Editor je editor pro úpravu konfiguračních souborů (INI) pro LinuxCNC. Usnadňuje modifikaci poddružných parametrů v jednotlivých sekcích strukturovaného inicializačního souboru. Umožňuje filtrovat tyto sekce a v každé sekci procházet a upravovat hodnoty proměnných.

Cloud 24 - tip 1

github.com/bhowiebkr/LinuxCNC-Config-Editor

Blbinka

NFT na Etehereu mají zajímavou paralelu s reálným světem, například s balíčky z Číny. Platíte jen za poštovné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku