Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 4. 2022): hlídání osobních údajů na sítích

7. 4. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme prostředníka pro zjištění vlastních osobních údajů uchovávaných na webu, rozdělíme audio soubor na části, necháme si vytvořit vizualizaci využití disku a nakonec budeme sledovat registry a oblasti paměti.
Co se dozvíte v článku
  1. Aeon
  2. wavbreaker
  3. GrandPerspective
  4. HellTracer
  5. Blbinka

Aeon

Aeon dokáže zodpovědět na zásadní otázku z oblasti soukromí. Umožní zjistit a zobrazit osobní informace, které o vás uchovávají populární platformy, jako je Instagram, Facebook, LinkedIn nebo Spotify. Ačkoliv jsou tyto (i jiné) společnosti povinny nabídnout přístup k těmto údajům, jde většinou o velmi spletitý a těžkopádný proces, proto se jej vývojáři tohoto programu rozhodli zjednodušit. Aeon také umožní vygenerovat e-mail s žádostí na úpravu nebo smazání údajů, které je služba povinna vyhovět v souladu s GDPR.

github.com/leinelissen/aeon, 0.2.18

wavbreaker

wavbreaker je jednoduchý pomocník na rozporcování audio souboru ve formátu WAV nebo MP3. Umožňuje vytvořit samostatnou zvukovou stopu pro každou kapitolu, skladbu či jinak pojmenovaný fragment souboru. Dělení MP3 souborů je prováděno bez překódování.

wavbreaker.sourceforge.io/, 0.15

GrandPerspective

GrandPerspective je nástroj pro grafické vyobrazení využití disku. Umožňuje lépe detekovat objemné soubory, prohlížet obsah souborů pomocí rychlého náhledu, mazat soubory a složky přímo prostřednictvím vizualizace či exportovat výsledky skenu do souboru.

sourceforge.net/projects/gran­dperspectiv/, 2.6.2

HellTracer

HellTracer je nástroj pro sledování registrů a oblastí paměti. Umožňuje specifikovat vstupní bod programu, počáteční a koncovou adresu programu pro trasování, zapnout trasování zadaného rozsahu paměti, předat parametry trasovanému binárnímu souboru a určit název výstupního souboru (.csv).

github.com/h311d1n3r/HellTracer

root_podpora

Blbinka

Závislost na LSD si jen tak nevypěstujete, ale jiné nežádoucí účinky se mohou časem projevit. Proto je dobré drogy nebrat vůbec. A nebo je aplikovat opatrně v příkazové řádce.

Všechny obrázky v textu vytvořil autor textu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku