Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 1. 2018)

3. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na stereo rekordér, vyzkoušíme čtečku knih v digitálním formátu, budeme poslouchat internetová rádia a nakonec vyhledáme balíčky bez závislostí.

qjackrcd

Stereo rekordér pro nahrávání zvuku. Umožňuje rozpoznat tiché pasáže pro automatické pozastavení procesu nahrávání nebo rozdělení nahrávky na více částí. Poskytuje funkcionalitu pro zpracování WAV na pozadí pro převod formátu a zpracování signálu. Je schopen automaticky pracovat s prvně připojeným zdrojem (jack), podporuje ukládání a opakované použití známých připojení, nakonec nechybí režim příkazové řádky pro automatizaci.

github.com/orouits/qjackrcd, 1.2.2

Bookworm

Čtečka elektronických knih, která se zaměřuje na více souborových formátů (epub, pdf, mobi, cbr, cbz). Nabízí dvojici režimů procházení knihovny (mřížka, seznam). Podporuje editování metadat, filtrování a vyhledávání, přizpůsobení velikosti písma, nastavení odsazení a šířky řádku, ukládání stránek do oblíbených nebo aktivování režimu celé obrazovky.

babluboy.github.io/bookworm/

Gradio

Aplikace pro vyhledávání a poslech internetových rádiových stanic. Nabízí řazení oblíbených rádií podle oblíbenosti, názvu, jazyka, země, bitové frekvence a dalších atributů – vzestupně i sestupně. Disponuje základními ovládacími prvky pro pozastavení přehrávání nebo regulování hlasitosti, resp. dočasné ztlumení zvuku.

github.com/haecker-felix/gradio, 7.0

rpmorphan

Pomocník, který umí vyhledat osamocené balíčky v systému. Je schopen zjistit, které balíčky na sobě nemají jiné závislosti a zobrazí jejich přehled. Díky tomuto nástroji můžete snadno najít a smazat nepoužívané balíčky např. po upgradu distribuce. Kromě toho lze zobrazit datum posledního použití balíčku nebo seznam závislostí nainstalovaného rpm balíčku, či vyhledat balíčky, které nejsou v distribuci a programy, jež byly nainstalovány v různých verzích.

CS24_early

rpmorphan.sourceforge.net/, 1.18

Blbinka

Ne vždy se povede patentovat myšlenku a později ji opravdu proměnit ve skutečnost, ale v tomto případě vypadá cesta do virtuálna ve světě mobilních telefonů jako mírně prošlapaná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku