Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 10. 2018)

3. 10. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na program pro tvorbu obsahu pro digitální kino, zorganizujeme si čas pomocí pokročilého kalendáře, vyzkoušíme aplikaci pro práci s MLV formáty a řekneme si o vývojovém prostředí pro jazyk Go.

DCP-o-matic

Program pro tvorbu DCP (Digital Cinema Package) z videí, obrázků, zvukových stop a souborů s titulky. Můžete jej tedy použít pro tvorbu obsahu, který pak přehrajete na D-Cinema projektorech. Zvládá práci se spoustou různých formátů včetně MP4, Apple ProRes, MOV, AVI, M2TS (from Blu-Ray), VOB (from DVD), WMV, MKV, JPEG, PNG, TIFF a samozřejmě i se spoustou dalších.

dcpomatic.com, 2.12.12

MineTime

Kalendář pro 21. století, jak jej sami tvůrci nazývají. Nativně pracuje s Google Calendar, Outlook.com, Microsoft Exchange, iCloud a s kteroukoliv CalDAV službou, takže si můžete zorganizovat všechny své kalendáře v jednom programu. Kromě toho nabízí i nástroje na analýzu využití vašeho času, a funkci chytrého plánování, při kterém bere v potaz časovou agendu nejen vaši, ale i všech zúčastněných a dokáže vybrat ten nejlepší termín pro společnou schůzku.

minetime.ai, v1.4.3

MLV App

Aplikace pro práci s MLV (Magic Lantern Video) formáty používané v digitálních fotoaparátech od firmy Canon. Umí importovat MLV soubory, podporuje jakoukoli barevnou hloubku, zvládá bezztrátové MLV soubory, umí exportovat video v různých formátech (díky ffmpeg), dokáže exportovat i pouze audio a spoustu dalších věcí. Jeho grafické rozhraní je postavené na Qt5.

github.com/ilia3101/MLV-App, 1.0

LiteIDE

Jednoduché vývojové prostředí pro programovací jazyk Go. Editor zvládá práci s Golang, Markdown a Golang Present. Nechybí zvýraznění syntaxe, barevná schémata, konfigurovatelné příkazy nebo automatická kompletace zdrojového kódu a další zajímavé funkce.

CS24_early

liteide.org. x34.2

Blbinka

Ten pocit, když kandidujete v lokálních volbách a Facebook vám zruší profil, protože se mu prostě nelíbí vaše příjmení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.