Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 12. 2020)

30. 12. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme pomocí editoru pracovat s Java bajtkódem, nahrajeme relaci v terminálu, nasdílíme soubory s ostatními zařízeními v síti a nakonec si naplánujeme práci se správcem úkolů.

Recaf

Recaf je editor pro úpravu Java bajtkódu. Usnadňuje modifikace a opravy složitého zdrojového kódu. U kompilovaných tříd jsou pro přehlednost místo reálných hodnot zobrazeny názvy proměnných z původního zdrojového kódu v Javě. V některých případech se může hodit možnost vložení části zdrojového kódu v Javě přímo v editoru bajtkódu, k čemuž slouží tzv. výraz (EXPR). Součástí okna editoru jsou také záložky s chybami, zásobníkem a lokálními hodnotami.

github.com/Col-E/Recaf, 2.16.7

Terminalizer

Terminalizer je svým způsobem snadno nahraditelný, ale dost ojedinělý nástroj. Dokáže nahrát relaci v terminálu do YAML souboru a vytvořit z něj nahrávku, kterou lze znovu přehrát přímo v terminálu, vyrenderovat a uložit jako animaci (.gif), a nebo trochu komplexněji – vygenerovat včetně webového přehrávače a vložit na vlastní stránky. A protože Terminalizer nenahrává přímo obraz, lze vstupu/výstupu terminálu upravit různé atributy, jako jsou barvy, font nebo zpoždění mezi jednotlivými kroky.

terminalizer.com/, 0.7.2

Sharik

Sharik umožňuje sdílet soubory se zařízeními, které se nacházejí ve stejné síti. Jedná se o multiplatformní nástroj (Linux, Windows, macOS, Android, iOS). Pro sdílení není nutná instalace klienta na obou stranách komunikace. Příjemce si může soubor vyzvednout pomocí vygenerovaného odkazu.

sourceforge.net/projects/sharik/, 2.5

Todolist

Todolist nabízí jednoduchou podobu úkolovníku, kde si lze plánovat práci, kategorizovat zapsané úkoly pomocí štítků, prioritizovat činnosti, filtrovat úkoly dle štítků, data splnění nebo stavu, a dohledávat je v kalendáři. V nastavení je možné upravit barvy uživatelského rozhraní.

CS24_early

todo-list.io/, 0.28.1

Blbinka

Ideální ve městech, kde se troubí při vjezdu do křižovatky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku