Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 7. 2016)

6. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes využijeme editor pro CNC programy, budeme chatovat na Twitchi, vytvoříme diagram a nakonec si představíme pěkný Markdown editor.

EdytorNC

Editor pro programátory CNC. Nabízí nástroje pro nejrůznější výpočty, převádění mezi jednotkami (mm, palce), zvýraznění zdrojového kódu, přenášení dat pomoci komunikačního rozhraní RS232, automatické ukládání souborů nebo stahování nových CNC programů přímo ze stroje. Součástí je také možnost pro porovnávání dvou souborů, nadstavba clipboardu pro ukládání většího množství informací nebo funkce číslování řádků.

sourceforge.net/projects/edytornc/

Chatty

Chatovaní klient pro Twitch, který disponuje všemi stěžejními funkcemi, obdobně jako webová verze. Nicky uživatelů a moderátorů jsou zvýrazňovány barevně. Dobře viditelné jsou i obdržené bany. Aplikace také umí notifikovat v případě, že oblíbený kanál právě streamuje. Při chatování nechybí nabídka emotikon. Pro přihlášení je využíván OAuth, tzn. skutečné heslo uživatelského účtu na Twitchi není zadáváno přímo v aplikaci.

chatty.github.io/, 0.8.3

Dunnart

Nástroj pro vytváření diagramů, obsahující standardní i pokročilé funkce pro jejich návrh. Využívá metody, které poskytují větší svobodu při tvorbě. Nabízí například prostor k použití geometrických vazeb, vyhýbání se překrývaných objektů nebo konektorů. Jde o editor založený na omezení, která je možné definovat a průběžně upravovat.

github.com/mjwybrow/dunnart, 2.0

Moeditor

Sympatická aplikace pro vytváření dokumentů pomocí značkovacího jazyka Markdown. Jednodušší rozvržení okna vývojáři vymyslet nemohli. Na jedné straně text se značkami, na straně druhé náhled dokumentu. Obrázky, vzorce, útržky zdrojového kódu, bodové seznamy, citace nebo další elementy, tomu všemu klade omezení pouze nabídka jazyka Markdown. Aplikace bylo vytvořena za pomoci dnes velmi populárního Electronu.

CS24_early

github.com/Moeditor/Moeditor, 0.0.1

Blbinka

Pokud patříte mezi nadšence do sportu a plánujete sledování Olympiády v Riu, můžete rovnou hodit televizi z okna a spolehnout se na Samsung Gear VR. Přenosy formou virtuální reality budou vysílány skrze aplikaci NBC Sports.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku