Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 6. 2016)

22. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme posílat e-maily pomocí MUA, vyzkoušíme proxy server, budeme spravovat repozitáře a nakonec si připomeneme nástroj pro hudební nadšence.

astroid

Poštovní klient (MUA), plně ovladatelný pouze pomocí klávesnice. Grafickým prostředím inspirován projektem sup, nicméně umožňuje rozdělení programu do několika samostatných oken. Je schopen zobrazit e-maily v HTML a některé typy příloh, vykreslit matematické vzorce využitím MathJax, zpřístupnit konfiguraci a skiny (témata), nechybí ani podpora šifrování pomocí GNU Privacy Guard, která ovšem v aktuální verzi není zcela implementována.

github.com/gauteh/astroid, 0.5

gobetween

Minimalistický proxy server, který se vypořádá s vyrovnáváním zatížení (TCP), poskytuje TOML konfigurační soubor pro nastavení a nabízí hladkou integraci s Dockerem. Umožňuje spuštění libovolného programu a čtení backendů z jeho výstupu, vytvořit http dotazy (JSON, Plaintext), dotazovat se SRV serveru na backendy nebo třeba zjistit schopnost odezvy pomocí ping nástroje.

gobetween.io/

aptly

Pověstný švýcarský nůž pro práci s repozitáři v Debianu, který umožňuje zrcadlit vzdálené Ubuntu a Debian repozitáře, spravovat lokální repozitáře, vytvářet snapshoty, stahovat (pull) nové verze balíčků společně se závislostmi nebo publikovat snapshoty jako Debian repozitáře. Projekt je dostupný jak ve formě nástroje pro příkazovou řádku, tak jako HTTP REST služba. Nechybí ani podpora pro Yum.

www.aptly.info/, 0.9.7

Giada

Nástroj pro hudební mágy, o kterém jsme se ve sklizni zmiňovali před téměř dvěma lety, dostál několika změn a vylepšení. Pro skutečně zainteresované jedince autoři připravili video tutoriály, které jsou nyní dostupné na YouTube.

root_podpora

www.giadamusic.com/, 0.12.2

Blbinka

Americký automobilový výrobce Local Motors chce svůj 3D tištěný autonomní minibus rozšířit z Marylandu do dalších měst, včetně vyhlášeného Las Vegas nebo taky Kodaně. Budeme se vozit v elektrických autobusech bez řidiče i my?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku