Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 1. 2020)

8. 1. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si poslechneme digitální rádio, sepíšeme si seznam úkolů, stáhneme si multimediální soubory a vyzkoušíme program pro simultánní lokalizaci.

Qt-DAB

Program pro poslech digitálního rádia. Podporuje audioslužby jak v DAB, tak DAB+. Umí vyhledávat digitální vysílání a seznam oblíbených stanic pak ukládá do databáze, kterou pak umí exportovat jako text nebo jako přehlednou tabulku. Kromě poslechu umí také nahrávat vysílání do AAC souboru a ten pak přehrát v externí aplikaci.

www.sdr-j.tk, 3.0

OpenToDoList

Aplikace pro práci se seznamy úkolů. Můžete si díky ní vytvořit seznam toho, co máte udělat včetně poznámek a obrázků a uložit si jej uložit na svůj lokální disk. Díky synchronizačním funkcím ale není problém tento seznam zálohovat nebo sdílet na WebDAV servery nebo uložit a synchronizovat na DropBoxu.

gitlab.com/rpdev/opentodolist, 3.18.0

media-dupes

Minimalistický duplikátor mediálních souborů pro služby určené ke sdílení multimediálního obsahu. Díky němu si můžete stáhnout ze serverů jako je YouTube jak video, tak audiosoubory. Program je postavený na Electronu a pro svůj běh využívá youtube-dl a ffmpeg.

github.com/yafp/media-dupes, 0.3.0

BAD SLAM

Bundle Adjusted Direct Simultaneous Localization and Mapping je nástroj, který pracuje s RGB-D kamerami v reálném čase. Jeho hlavním zaměřením je simultánní lokalizace a mapování, což je proces, při němž se kamera pohybuje v neznámém prostředí, které pak výpočetní technika průběžně mapuje. 

CS24_early

github.com/ETH3D/badslam, 1.0.1

Blbinka

Mezi nejpoužívanější hesla v minulém roce sice přibylo pár novinek, ale některé stálice se už několik let drží v čele žebříčku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.