Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (8. 11. 2017)

8. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro správu vzdálených připojení, vytvoříme instalátor, budeme sledovat využití CPU a nakonec si vyhledáme soubory a složky na disku.

Ásbrú Connection Manager

Aplikace pro správu připojení ke vzdáleným zařízením. Poskytuje spouštění konfigurovatelných lokálních příkazů před nebo po připojení. Umožňuje sestavit makra, která mohou být spouštěna lokálně v okamžiku připojení nebo odeslána k připojenému klientovi. Součástí je i integrace KeePassX, schopnost připojení přes Proxy server nebo podpora Wake On LAN.

www.asbru-cm.net/, 5.0.0-RC3

Nixstaller

Nástroj pro vytváření instalátorů spustitelných na různých unixových systémech, s čímž souvisí i podpora odlišných variant frontendu. Umožňuje vytvoření balíčku, který neprovede instalaci, ale pouze extrahuje několik potřebných souborů. Nebo je možné vygenerovat standardní instalátor, který zajistí vytvoření nativních systémových balíčků a provede kontrolu závislostí.

nixstaller.sourceforge.net, 0.5.1

s-tui

Terminálové UI pro monitorování hardwarových prostředků a tedy jejich využití v reálném čase. Sleduje vytížení procesoru, jeho teplotu a výkon. Zaznamenává nejvyšší naměřené hodnoty, zobrazuje název výrobce a model procesoru, umožňuje přenastavení intervalu pro aktualizaci dat, stejně tak je k dispozici volba pro zobrazení nápovědy nebo resetování.

amanusk.github.io/s-tui/, 0.6.7

KFind

Na závěr jednoduchý pomocník pro KDE, se kterým můžete vyhledávat soubory a složky na základě spousty kritérií. Zahrnuje volby pro specifikaci názvu, cílového adresáře, případně obsahu nebo vlastností souboru. Kromě toho je schopen při vyhledávání odlišovat malá a velká písmena, procházet všechny podsložky daného adresáře, zobrazovat skryté soubory nebo používat indexy souborů.

CS24_early

www.kde.org/applications/u­tilities/kfind/

Blbinka

Pokud si místo dovolené v exotických oblastech raději dopřejete domácí pohodu a Google StreetView, nejste sami. A v některých případech si to můžete i obhájit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku