Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Studie ukazuje souvislost používání chytrých telefonů se špatným spánkem od Lael Ophir - Není molitan silně hořlavý? Spíš bych použil minerální...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2016 18:43

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Není molitan silně hořlavý? Spíš bych použil minerální vatu, ta nehoří. V případě domku se dá aplikovat zvnějšku, u bytu asi jen uvnitř. V každém případě se vyplatí izolační okna, někdy i dveře.

    To jestli člověku vyhovuje městské bydlení se liší. Umím si představit, že bydlet v paneláku s výhledem pár metrů na protější okna a se zvuky linoucími se od sousedů může být trochu náročné. Ale je možné bydlet na kraji města v klidu jako na vesnici, v dosahu MHD aby se člověk dostal rychle do centra. I v centru jsou byty s výhledem na park, případně na celé město, a v klidných lokalitách. A kdo trvá na bydlení uprostřed všeho toho ruchu (nic proti), může si pořídit zvukovou izolaci, přivést do bytu/domu spoustu světla (ať žijí prosklené stěny), nebo "kopírovat" vnější světlo pomocí barevného LED panelu (třeba pomocí Raspberry Pi a TCS34725). Hodně dělají podlahy (dobré je tmavé dřevo), výmalba (dá se použít třeba "přírodní" zelená na stěny a modrá na strop), zatemnění na noc atd.