Hlavní navigace

Názor k článku Rolling updates v Ubuntu: zatím ne, přineslo by mnoho problémů od Trident - Co se tyce binarni kompatibility tak tak docela...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2013 21:01

    Trident (neregistrovaný)

    Co se tyce binarni kompatibility tak tak docela dobre se drzi v tomhle ta Power unixova zombie od IBM. Oralis ted kravi kde muze. Drive se clovek mohl spolehnout ze na soft nebude muset tak 5-7 let hrabnout (migrace ze starych systemu atp.) a pobezi. Kolikrat nemate zdrojaky a nelze to prekompilovat.

    Na kritickych systemech z velkeho zeleza nam bezi 15 let ten samy soft a zatim vyjma pridani meny euro tusim zadna velka modifikace nebyla;) Ten soft pamatuje derny stitky a cast jsou puvodni binarky.

    Linux neni system ktery by drzel binarni kompatibilitu. Tak to bylo receno na zacatku vyvoje a tak to je a bude. Se vsemi vyhodami a nevyhodami. Ta informace tady byla a je. Pokud potrebujes binarni kompatibilitu drzet tak zvol jiny system. Je jich na trhu kybl.

    Co mne vic vadi momentalne na vyvoji linuxu tak je ze dost kravi hippie vyvojari a cpu jeje bejby kuul vsechen bordel jde do jadra. Je tam tolik zmen ze to zacina stvat i hardcore linuxaky. Sotva se neco trochu ujme uz to nahrazuje dalsi o rad veci kravina.

    Fajn. Clovek si rekne aspon desktop. Jenomze do toho prijde lennartovina s kravaaudio, ruzovoucti desktopari kteri si pletou pc s tabletem a cely to zavrsi ubuntaci ktery pusti kazdou unstable ruzovou hejblovinu do distra. A ze maji dva roky neaktualizovany libky kvuli kterym nepripojim prehravac to nikoho netoci. Pak prijde network manager,kravahi a jiny kvuli kterym se clovek musi ucit konfiguraci od zacatku a jeste to blbe funguje. Klobouk dolu Simerdovi ze se snazi puvodni dobrou myslenku dotahnout do behatelnyho stavu.

    A by default to zavrsi nouveau driver a hippie co si mysli ze z fleku provedou reverse engineering reseni na kterym pracovali a pracuji nejen vyvojari ale i cele tymy vedcu.

    Vazne uvazuji o navratu k BSD. Situace s ovladaci neni tak spatna jak byla pred lety a pokud nepotrebuje clovek stoprocentni funkcnost vseho hw vcetne rizeni spotreby tak pozitelny je. A navic ma odladeny poradny filesystem.