Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 2. 2017)

1. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na emulátor terminálu akcelerovaný GPU, vytvoříme si RPM balíček, budeme vytvářet simulace obvodů a nakonec převedeme ttyrec do GIF.

Alacritty

Terminálový emulátor akcelerovaný za pomoci GPU. Jeho cílem není nic jiného, než poskytnout maximální rychlost a především nejít cestou ostatních emulátorů, které si získávají na oblibě vychytávkami pro usnadnění práce (např. taby pro přepínání mezi relacemi). Naopak vývojáři očekávají, že zájemci v tomto případě využijí výhod terminálového multiplexeru.

blog.jwilm.io/announcing-alacritty/

RPM Builder

Jednoduchá aplikace s GUI, která pomůže s vytvořením RPM balíčku ze zdrojových binárních souborů. Umožňuje nastavit několik základních parametrů, včetně názvu balíčku, verze, vydání, krátkého a dlouhého popisu, licence, domovské stránky projektu, požadavků sestavení, změn (changelogu) a nakonec samotných souborů.

sourceforge.net/projects/ja­varpmbuilder/

Qucs-S

Simulátor elektronických obvodů, který kombinuje výhody SPICE simulátoru a jednoduchého grafického prostředí Qucs. Ačkoliv byl celý projekt navržen tak, aby plně spolupracoval se SPICE modely, je taky zpětně kompatibilní s Qucs. Program integruje základní komponenty SPICE (RCL, BJT, MOSFET, JFET, MESFET, switche) i pokročilejší součásti elektronických obvodů. Nabízí přímou podporu SPICE Modelcards a SPICE sekcí (.IC, .NODESET).

ra3×dh.github.io/, 0.0.19

ttygif

Nástroj pro převod nahrávek terminálu ve formátu ttyrec do animace (GIF). Jde o alternativní verzi ttyplay, která dokáže celou nahrávku rozebrat do jednotlivých snímků a vytvořit z nich klasický GIF soubor.

CS24_early

github.com/icholy/ttygif, 1.4.0

Blbinka

Už i ryby se mohou dopravovat tam, kam je potřeba. A akvárko přitom neopustí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku