Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 7. 2020)

1. 7. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme vyvíjet pro mikrokontroléry i desktop, namapujeme klávesy na gamepad, usnadníme si definování procesů pro sestavení a deployment a nakonec si vytvoříme datový 2D diagram.

AvalonStudio

AvalonStudio je IDE pro vývoj embedded řešení (STM32, Raspberry Pi, ARM, x86, x64) v C/C++ i psaní desktopových či mobilních aplikací s využitím .NET Core, Typescript a Avalonia UI. Díky rozšiřitelnosti prostředí lze přidat/dovyvinout vlastní nástroj, službu, debugger nebo kompilátor. S projektem či řešením jsou automaticky distribuovány všechny potřebné nástroje pro sestavení programu.

github.com/VitalElement/A­valonStudio/, 20191224.1

AntimicroX

antimicroX umožňuje mapovat ovládací prvky myši a klávesy na klávesnici na herní ovladač (gamepad). Namapováním je možné vyřešit chybějící podporu ovládání pomocí fyzických ovladačů. Nástroj má vlastní GUI, pro urychlení opakovaných procedur (např. při práci s profily) lze použít příkazy v cmd.

github.com/juliagoda/antimicroX/, 3.0

RiotKit Do

RKD (RiotKit DO) usnadňuje řešení komplikovaných postupů při tvorbě Makefile souboru. Jednotlivé pokročilejší úkony lze definovat skriptem (Python), jiné pomocí příkazů v Bashi. Pomáhá při vývoji i testování (spuštění migrace, import testovací databáze aj.), ale i v produkčním prostředí – např. pro automatizaci generování konfiguračních souborů s pomocí Jinja2.

github.com/riotkit-org/riotkit-do/, 1.1

Core2D

Core2D je nástroj pro vytvoření datového 2D diagramu. Nabízí vektorový editor (WYSIWYG), ve kterém lze napojovat data na tvary, sdílet data mezi dokumenty nebo upravovat dokumenty s pomocí vrstev. Program podporuje export dokumentů do různých formátů (PDF, DXF, bitmapové formáty) a automatizaci návrhu a zpracování pomocí vlastního zdrojového kódu (C#).

root_podpora

github.com/wieslawsoltes/Core2D/, 0.9.4

Blbinka

Současné bezklíčové odemykání a startování je pro jeskynní typy. Nová generace si bude půjčovat klíče textovkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku